Обществените поръчки за изграждане на следващите станции от столичното метро,

...
Обществените поръчки за изграждане на следващите станции от столичното метро,
Коментари Харесай

Стоян Братоев: Новите метростанции ще са готови през 2025 г.

Обществените поръчки за създаване на идващите станции от столичното метро, за сектора от метростанция „ Хаджи Димитър “ до ж.к. „ Левски “ Г, завършиха предходната година. Общото строителство на сектора ще продължи 39 месеца. Ще бъдат построени три станции с към 3 км трасе. Това заяви шефът на столичния „ Метрополитен “ инж. Стоян Братоев.

" Подписани са четири контракта – три за строителството на метростанциите и тунелите и един за системите за ръководство и автоматика. От 12 януари стартира осъществяването им, като договорът за ръководство на системи - осъществяването му стартира през юни “, добави той в ефира на БНР.
Фандъкова: Проектираме Източната дъга, през март - нови 3 км метро до " Левски Г "
Напролет, евентуално през март, ще започва строителството на още 3 метростанции от третата метролиния - до квартал “Левски Г&rdquo...
Прочети повече
Първата станция ще е ситуирана до стадион „ Георги Аспарухов “ в кв. „ Герена “, идната ще е малко преди огромния мост, който се намира на ул. „ Витиня “, сред жк. „ Левски “ и ж.к. „ Хаджи Димитър “ и последната ще е на бул. „ Владимир Вазов “, сред северната и южната част на ж.к. „ Левски “.

В момента сдружението разполага с 30 мотриси, които са разчетени да обслужват и бъдещите метростанции.

Директорът на столичния „ Метрополитен “ заяви още, че на година се случват към 16-18 случая с хора метро. " На местата, на които към този момент има инсталирани преносими загради, случаите са сведени до нула ", сподели той и добави, че през тази година предстоят да бъдат инсталирани загради по трасето от центъра към ж.к. „ Младост “.

Още от СОФИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР