Oбществени лидери учредиха националната гражданска инициатива Даная за живот и

...
Oбществени лидери учредиха националната гражданска инициатива Даная за живот и
Коментари Харесай

Учредиха Даная за живот за спешна реформа в здравеопазването

Oбществени водачи учредиха националната гражданска самодейност " Даная за живот " и стартират събирането на подписи с 6 претенции за незабавни промени в детското опазване на здравето.

Детските клиники у нас да бъдат свързани в цифрова система, която да насочва в действително време нуждаещите се фамилии към подобаващата конструкция и експерти съгласно обитаемото място и положението на детето – това е едно от настояванията, за които от Национална гражданска самодейност " Даная за живот "  ще търсят социална поддръжка, оповестява.

Другите промени, за които упорстват, са актуализиране на медицинските протоколи за работа в незабавната и неотложната помощ, система за първокласен надзор на връзката сред лечебните заведения и вътрешната такава в дадена болница, наложително продължаващо здравно образование за всички медицински специалности.

Предлага се и основаване на гореща линия за подаване на сигнали за проблеми и за поддръжка на родители на деца-пациенти.

Подписката на гражданската самодейност ще бъде събирана единствено на хартия.

Исканията ще бъдат импортирани в Народното събрание, Министерския съвет и здравното министерство, които в период от 3 месеца би трябвало да отговорят с съответни дейности или да аргументират обществено отхвърли си да стартират промени.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР