Обществената поръчка за ремонта и реконструкцията на Концертна зала е

...
Обществената поръчка за ремонта и реконструкцията на Концертна зала е
Коментари Харесай

Заради нарушения: Прекратиха обществената поръчка за ремонт и реконструкция на Концертна зала

Обществената поръчка за ремонта и реконструкцията на Концертна зала е прекъсната от министъра на културата Велислав Минеков поради открити нарушавания при откриването ѝ. Те не могат отстранени без това да промени изискванията, при които е оповестена процедурата. Констатираните нарушавания са свързани с авансово оповестените условия за възлагане на публичната поръчка.
Прочетете още
В количествените сметки към Техническата спецификация и в  количествено-стойностната сметка към образеца на Ценово предложение в в началото оповестената документи на поръчката, в част „ Архитектура “, за тип активност: „ Метални и стоманени работи “ е планувана позиция 1: „ Изработка, доставка и монтаж, според Конструктивен план, на железна носеща структура за театрална кутия, включително шнурбоден, театрален портал и 4 (четири) броя преносими платформи “, за която участникът би трябвало да предложи единична цена.

В Конституционен съд към Техническата спецификация и в Образец 3 КСС към образеца на Ценово предложение в в началото оповестената документи, в част 03.3 „ Сценична машинизация – платформи “ е планувана позиция с идентично наличие: „ Количествена сметка част Сценична машинизация Платформи “, в която са посочени още веднъж 4 броя платформи, дружно с структура за тях. За посочените позиции участникът би трябвало да предложи също единични цени.

Освен това, в част 03.3 „ Сценична машинизация – платформи “ от Конституционен съд към Техническата спецификация и в Образец 3 КСС от в началото оповестената документи е планувана и обособена позиция: „ Количествена сметка като препоръка за направа на 4бр.  платформи ”, която се явява различна опция за осъществяване на публичната поръчка посредством доставката на подготвена театрална платформа като категорично са посочени примерни референти произведения. За посочената позиция участникът би трябвало да предложи също единични цени.

На процедура е позволено голословно повтаряне на посочените позиции в част „ Архитектура “ и част 03.3 „ Сценична машинизация – платформи “ от КСС, което обърква участниците при попълването на КСС и правенето на ценовото предложение.

Към Министерство на културата са отправени запитвания за това противоречие.

Решението може да се апелира пред Комисия за защита на конкуренцията в 10-дневен период.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР