Обществен съвет да посочва скандалните приватизационни сделки. А комисията за

...
Обществен съвет да посочва скандалните приватизационни сделки. А комисията за
Коментари Харесай

Обществен съвет ще посочва скандалните приватизационни сделки

Обществен съвет да показва скандалните приватизационни покупко-продажби. А комисията за лишаване на нелегално добитото имущество да проверява и на общинско равнище. Това оферират от парламентарната Комисия за битка с корупцията. Така ще се подсигурява, че отговорните ще бъдат разследвани и наказвани. Отговорност ще има и за служители, позволили чадър над закононарушенията. Идеята беше подкрепена от ГЕРБ, Обединените патриоти и Българска социалистическа партия.

Да бъдат разширени и централизирани пълномощията на комисията за лишаване на нелегално добитото имущество и на локално равнище, оферират депутати от отрасловата парламентарна комисия. Причината - доста нередности остават отвън полезрението на комисията.
Милко Недялков, народен представител от Българска социалистическа партия за България: Не всички случаи се преглеждат, те са прекомерно малко и парцелирането на активността по определяне на спор на ползи води до разнообразни критерии в другите структури на държавната и общинската администрация по места.
На съвещанието беше поканен шефът на КТКОНПИ Пламен Димитров. По думите му обаче при настоящия си състав комисията не разполага с задоволителен запас за подобен контрол.
Пламен Димитров: Изключително доста лица биха попаднали под полезрението на комисията над 140 хиляди лица, а сега лицата, които са във висшите етажи на властта са към 8000.
Димитров изрази опасения и за предлагането на депутатите да бъдат разследвани отначало скандалните приватизационни покупко-продажби поради изтекли по думите му давностни периоди.
Пламен Димитров: Знаем каква е въпиющата липса на правдивост в нашето общество и една такава инспекция, констатациите би могла да разкрият някои нарушавания, за които след това да се понесе една морална отговорност.
Предстои депутатите да получат разбор от какви запаси се нуждае комисията, с цел да проверява и на общинско равнище. Отделно ремонти в закона ще бъдат готови и във връзка с приватизационните покупко-продажби.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР