Общата сума на паричните преводи от Германия за 10 години

...
Общата сума на паричните преводи от Германия за 10 години
Коментари Харесай

Мигрантите са изнесли 18 млрд. евро от Германия

Общата сума на паричните преводи от Германия за 10 години е повишена с 6,5 милиарда евро. Федералната република се подрежда измежду страните с максимален брой преводи.

Сумата на паричните преводи, които мигрантите изпращат на своите родственици в други страни, значително е повишена. През 2016 година към 17,7 милиарда евро са били преведени от Германия в родните страни на мигрантите, което е с 6,5 милиарда евро повече, в сравнение с през 2007 година Германия влезе в групата на страните, от които се вършат най-вече преводи, отбелязва „ Ди Велт “. Федерална Република Германия е изпреварена единствено от Съединени американски щати, Саудитска Арабия и Швейцария.

Германското държавно управление прави оценка огромното количество на паричните преводи като „ стимулиращо развиването “, тъй като парите в последна сметка се оказват в хората от разрастващите се страни. Към 2030 година се чака да бъдат съкратени доста високите такси за преводи до равнищата от по-малко от 3%.

Представителят на партията „ Алтернатива за Германия “ /АзГ/ Маркус Фронмайер счита, че получателите на обществени помощи в Германия изпращат част от парите си на родственици. Той акцентира, че развиването на другите страни не може да става за сметка на немската обществена система. АГ упорства да се забрани на мигрантите да превеждат част от помощите си в други страни. /ДВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР