Обсъждат се възможности за увеличение на доходите на медицинските сестри.

...
Обсъждат се възможности за увеличение на доходите на медицинските сестри.
Коментари Харесай

Обсъждат по-високи заплати за медицинските сестри

Обсъждат се благоприятни условия за нарастване на приходите на медицинските сестри. Ако концепцията бъде утвърдена, се чака това да се случи още с актуализацията на държавния бюджет през юни. Това разгласи ръководителят на парламентарната здравна комисия Антон Тонев.

" Обсъждали сме с министерство на финансите опциите за в допълнение възнаграждение на медицински сестри, които имат подписан контракт, без значение дали са под шапката на НЗОК, или работят като сестри в учебно заведение детска градина или ясла, тъй че техните приходи да бъдат по-високи още в този момент юни месец “, добави той.

Вървим в тази посока, в актуализацията на бюджета да има особено очакван фонд, само че това е концепция, към момента не е станала готово решение, с което да бъдат непосредствено доплащани суми към техните заплати, съобщи още доцент доктор Антон Тонев.

По данни на Българския лекарски съюз над 66% от лекарите у нас са на възраст над 50 години, заяви ръководителят на Българския лекарски съюз доктор Иван Маджаров.

Болница търси медицински сестри, дава 2650 лв. заплата

Само през предходната година са умряли 730 лекари, уточни още той и предизвести, че лед 15 години ще има единствено към 10 хиляди лекари и те няма да бъдат млади. Не единствено успеваемост липсва в системата, липсват и фрагменти, добави доктор Маджаров. 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР