Обсъжда се разполагането на в . Това заяви арменският външен

...
Обсъжда се разполагането на в . Това заяви арменският външен
Коментари Харесай

Обсъждат разполагането на миротворци в Нагорни Карабах, военните действия не спират

Обсъжда се разполагането на в. Това съобщи арменският външен министър Зограб Мнацаканян след договарянията му във Вашингтон с държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео, който води настрана договаряния и с азербайджанския външен министър.
„ Миротворците са оня въпрос, по който би трябвало да консолидираме нашите старания, да премахнем рисковете, които пречат за трайното преустановяване на огъня… Това е един от значимите моменти в нашата полемика ", посочи Мнацаканян в словото си пред Атлантическия съвет във Вашингтон.
 Дахер Ламот: Турция може да трансферира бойците от Нагорни Карабах и към Балканите (ВИДЕО) Дахер Ламот: Турция може да трансферира бойците от Нагорни Карабах и към Балканите (ВИДЕО)
Като част от " Стратегическата си дълбочина " Турция може да трансферира бойците от Нагорни Карабах и към Балканите, както го направи в Сир...
Азерският президент Илхам Алиев съобщи, че не отхвърля разполагането на наблюдаващи и миротворци в Карабах, само че Баку ще предяви свои условия. Той добави също, че Минската група на ОССЕ ще излезе с оферти за състава, периодите и броя на наблюдаващите и миротворците в Карабах.
Междувременно, военните дейности в региона не стопират.
Градовете Степанакерт и Мартуни в Нагорни Карабах са подложени на артилерийски обстрел, оповестиха съветски медии, представени от БГНЕС. Столицата Степанакерт се обстрелва с ракети от позиции, които е заела армията на Азербайджан. Вечерта в петък са били чути над 10 гърмежа.
е подготвен незабавно да спре бойните дейности при изискване, че арменската страна приключи огъня, съобщи президентът Илхам Алиев в изявление за вестник Le Figaro.
 Путин: Конфликтът в Нагорни Карабах е взел близо 5 000 жертви Путин: Конфликтът в Нагорни Карабах е взел близо 5 000 жертви
Руският президент Владимир Путин съобщи, че съвсем 5 000 души са били убити в от началото на сраженията сред Азербайджан и арменските си...
„ Готови сме да спрем дейности още през днешния ден. Вече споделях това в хода на договарянията в Москва на 10 октомври. За да се реализира това, задоволително ще е да приключи огъня. Именно по-късно ще пристигна времето на дипломатите ", сподели Алиев.
„ Необходимо е арменската страна да се съгласи с базовите правила, избрани от Франция, Русия и Съединени американски щати, с които ние самите се съгласихме, - продължи той. - Именно по-късно ние ще се върнем на масата за договаряния. Аз персонално в продължение на 17 години преговарях с Армения, с двама арменски президенти, по време на срещите в Москва, Париж и Вашингтон ", подсети той.
„ Въпреки това ние постигахме дребен триумф. Но когато господин Пашинян пристигна на власт през 2018 година, той унищожи мирния развой... Но аз считам, че в този момент е пристигнало времето за политическо решение... Арменците обаче не би трябвало да имат опцията да ни го постановат, тъй като статуквото и предходната линия на прикосновение към този момент не съществуват. На терена е основана нова обстановка и Армения следва да регистрира това ”, акцентира Алиев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР