ОбС на Пловдив спряха временно стортелството на пробива под водната

...
ОбС на Пловдив спряха временно стортелството на пробива под водната
Коментари Харесай

След рекордно заседание на ОбС - спират пробива под Водната палата за 45 дни

ОбС на Пловдив стопираха краткотрайно стортелството на пробива под водната палата. След близо 6-часово съвещание локалният парламент на процедура препотвърди решението на кмета Здравко Димитров от през вчерашния ден да отсрочи реализацията на плана за най-малко един месец.

С 44 " гласа " за " и единствено 4 " срещу " старейшините одобриха предлагането на Евелин Парасков от " Съюз за Пловдив " срокът на прекъсване на дейностите по обекта да е 45 дни. Само 21 съветници поддържаха настояването на " Демократична България " планът да бъде дефинитивно спрян.

За въпросния период би трябвало да се организира публично разискване на плана и да бъдат изслушани всички страни по проблема - несъгласните с пробива пловдивчани, сред които ръководителят на партия КОД в Пловдив Пепа Деведжиева - един от главните мотори на проведените митинги, издателят и някогашен народен представител Манол Пейков, специалисти, урбанисти и гилдии. Обмисля се и преправка на плана с вклчване на леви завои и кръгово придвижване, само че това може да го оскъпи, изясни отрасловият зам-кмет Пламен Райчев.

Движението в региона на Водната палата ще бъде възобновено до дни, само че фонтанът на кръговото няма да бъде върнат на остарялото си място, а в регион " Южен ", съобщи за Дарик кметът Здравко Димитров.

Дебатите в локалния парламент се трансфораха в едно своебразно публично разискване на плана, както и в избирателен пиар на някои от присъстващите в залата съветници и протестиращи.

Укор за политизиране на тематиката насочи още при започване на сесията градоначалникът, който не изясни какво тъкмо има поради, само че съобщи че митингите са платени.

И през днешния ден " приятелският " огън от страна на съветниците от ГЕРБ към кмета, определен като претендент от същата партия не секна. Здравко Димитров иронично ги " похвали ", че в никакъв случай до момента не са били толкоз дейни на съвещанията на Общински съвет.

На днешната сесия участваха и специалистите по пътна сигурност Богдан Милчев и Дияна Русинова, които се сплотиха към тезата, че би трябвало да се изготви нов разбор на плана.

Припомням, че изключителното съвещание на Общински съвет стартира с митинг против построяването на пробива под Водната палата. Днешната сесия беше свикана по искане на съветниците на ГЕРБ, които обявиха, че желаят неотложно прекъсване на създаване на оборудването, като го оповестиха за " непотребен и нездравословен за Пловдив план ". От Демократична България Пловдив също се оповестиха срещу оборудването и поддържаха настояването за осъществяване на сесия по проблема.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР