Обречен съм на мизерия без трите златни години за пенсия,

...
Обречен съм на мизерия без трите златни години за пенсия,
Коментари Харесай

Софиянец с гневно писмо: Посягат и на малката ми надеждица за по-сносен живот на старини, ама те ще дойдат на нашия хал

Обречен съм на бедност без трите златни години за пенсия, споделя в гневното си писмо мъж от София с името Павел Тонев.
Властта ме принуждава да работя, до момента в който умра. Ама и те ще дойдат на нашия хал
Не стига че поради непрекъснато покачващата се възраст за пенсиониране ще работя, до момента в който умра, ами в този момент протягат ръка и на дребната ми надеждица за по-сносен живот на старини – трите ми най-добре платени трудови години.
Имам такива, в които съм взимал по 10 000 лв. преди Жан-Виденовата зима, когато заплатите от по 2-3 хилядарки в страната минаваха за прилични.
Сега обаче се считам за жертван, тъй като властта, разбирай Националният застрахователен институт, предлага пенсията да се счита единствено на база стажа след 1997 година

Идеята е да отпаднат тъкмо трите най-хубави години преди злополучната година. В момента тези три златни години вземат участие във формулата за пресмятане на самостоятелния коефициент на всеки предстоящ пенсионер.
Какво се цели с желаната смяна?
Целта е да се сътвори оправдание за неналичието на пари в опосканата, да не кажа искрено ограбена от дянковци всякакви, пенсионна система.
Отпадането на трите най-хубави години преди посочената година при равни други условия ще понижи новите пенсии, признават обаче дори специалисти.

Мотивът, с който Национален осигурителен институт предлага трите остарели години да отпаднат, е да се намалели злоупотребите с документите за застрахователен стаж и приход. Както и да отпаднел таванът на пенсиите.
Цялата работа е доста елементарна. Ако таванът отпадне, ще има хора и с по 10 000 лв. пенсия тъкмо поради тези три години. За множеството бъдещи пенсионери обаче новият способ ще значи по-ниска пенсия.
Не ви ли е позор бе? Нали и вие ще се докарате до тоя хал на старини. Ама да са живи и здрави децата ви да ви хранят, в случай че не сте се накрали задоволително.
Павел ТОНЕВ, София
Инфо: РетроБГ

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР