Образуването на газове е неприятно за всеки човек, особено когато

...
Образуването на газове е неприятно за всеки човек, особено когато
Коментари Харесай

6 начина да намалим силните газове и подуването

Образуването на газове е неприятно за всеки човек, изключително когато е мощно и мъчително. Честите газове могат да провокират и отичане на корема, дискомфорт, който да наруши ритъма ни на живот. Газовете се появяват в резултат на разнообразни аргументи.

Яжте постепенно и деликатно

Бързото хранене е най-сигурният метод коремът ви да се подуе и да получите неприятни газове. Дъвчете храната постепенно, насладете ѝ се и това ще се отрази добре на стомашно-чревния тракт.

Когато се храните постепенно и деликатно:

– ограничавате приема на несъзнателно вдишване на въздух;

– усилват се началните стадии на храносмилането от секретите на слюнчените ензими, които са нужни за метаболизма;

– разграждат се питателните съставни елементи посредством механиката на дъвчене, което усилва шанса остатъците от храна да преминат безпрепятствено.

Пийте повече вода сред храненията

Подсигурете плавното придвижване на храната през стомашно-чревния тракт, като го хидратирате добре сред храненията с чиста вода. Хидратацията е ключът към отстраняването на отпадъците от тялото, смазва влакната, които предизвикват отичане.

Направете прочистваща диета

Този вид диета може да ви помогне да разберете кои са храните, които ви предизвикват газове и постоянно отичане на корема. Като за начало изключете храните, които се считат за съществени виновници за появяването на газове, а точно: брюкселско зеле, броколи, варива, царевица, картофи, храни с доста мазнини и модифицирани храни. Направете го последователно за няколко дни. Изчакайте най-малко седмица да видите резултатите и почнете още веднъж да прибавяте от тези артикули към метода на хранене. Така най-лесно ще разберете кои са проблематичните храни и ще знаете да не ги консумирате постоянно.

Подкрепете стомашните киселини

Стомашната киселина е от изключителна значимост за стадиите на храносмилане. Тя е виновна за:

– стерилизирането на храната;

– активация на храносмилателни ензими;

– задейства секрецията на жлъчката;

– разгражда белтъчините.

Без положителни равнища на стомашните киселини, ние нямаме опция да стерилизираме храната, да унищожим нежеланите микроби и да я асимилираме по верен метод. Стомашните киселини понижават напрежението в цялата храносмилателна система.

Използвайте храносмилателни ензими

Храносмилателните ензими могат да оказват помощ да се разградят питателните съставни елементи, които хранят бактериите и способстват за образуването на газове. Тези храносмилателни ензими могат да се открият в питателните добавки, както и в доста сурови и ферментирали храни и питиета, да вземем за пример в ябълковия оцет.

Въпросните ензими съумяват да разградят захарите, нуклеинови киселини и аминокиселини, тъй че да се асимилират по-лесно от тялото. Например, газовете и подуването са признаци на недостиг на ензими в панкреаса, които могат да се подсигурят от храносмилателните ензими като амилаза, липаза и протеаза.

Използвайте пробиотици

Над 500 разнообразни типа бактерии се намират в червата и пробиотиците са потребни при попълване на концентрацията от здрави бактерии. Източници на естествени пробиотици са кокосовата вода, кефир, кокосово мляко, кисело мляко, кисело зеле и комбуча.

Източник az-jenata.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР