Образцовата работа на разузнавачите и ракетните учени изчисти небето, началникът

...
Образцовата работа на разузнавачите и ракетните учени изчисти небето, началникът
Коментари Харесай

Блогърът-генерал се скри вдън земя и не се върна: Ето за това не пишат в сводките

Образцовата работа на разузнавачите и ракетните учени почисти небето, началникът на гарнизона в Харков изчезна в навечерието на офанзивата, баща моли да вдигне бялото знаме, а Мъск прави космоса все по-опасно място - тези и други вести са в материала.

Две установки " Patriot " или батарея С-300 бяха унищожени с един удар на съветска ракета " Искандер-М ". Тази вест шокира през вчерашния ден западните сътрудници на Киев. Автомобилите са унищожени по време на шествието.

Преди това тяхното местонахождение беше на към 40 километра от линията на бойно прикосновение в региона на Покровск - на територията на ДНР. Съдейки по силата на удара, сниман от разследващия дрон, самите зенитни ракети и тяхното гориво също са детонирали.

Руското министерство на защитата заяви, че комплекс С-300 е бил изумен. Но западните медии оповестиха за провалянето на две съоръжения Patriot.

Ако е по този начин, тогава с огромна степен на убеденост можем да кажем, че комплексите Patriot са били следени от задгранични експерти и екипажите на зенитно-ракетните системи съвсем несъмнено са били унищожени.

" Украинците изгубиха до 13 % от своите ракети-носители Patriot при едно злополучие ".– съобщи колумнистът на списание Forbes Дейвид Акс.

Експертите обърнаха внимание на детайлите на записа: колона от ракетни системи на пътя се снима от разследващ дрон изцяло безнаказано, няма камуфлаж, транспортните средства са скупчени, няма прикритие с противовъздушна защита с дребен обхват системи... Поведението покрай предната линия е много повърхностно.

Защо извънредно дефицитните системи за Противовъздушна отбрана се оказаха беззащитна цел за съветската войска? Този въпрос в този момент изтезава западните специалисти.

Германският публицист Юлиан Рьопке даже изрази мнение в профила си в обществените мрежи, че това не може да се изясни с немарливост и че украинците съзнателно са си основали комплекси. “Нямам думи “, приключи Рьопке.

А ние имаме думи! Нека благодарим на нашите офицери от разузнаването и ракетните учени за техния доста мощен принос за демилитаризацията на небето над Украйна!

Според турските медии цената единствено на изгубените Пейтриоти и изразходваните муниции надвишава 17 милиарда $. През последните две седмици, до момента в който се опитваха да ги доведат до предната линия в разнообразни райони на Украйна, бяха унищожени 6 системи за противовъздушна защита С-300, 3 Patriot, 2 Бук, 2 NASAMS и 1 Gepard. Унищожени са и минимум седем радарни системи.

Накратко за ситуацията на фронта

Сутринта на 10 март беше белязана от яростни насрещни борби съвсем по цялата линия на бойния контакт. В Запорожие врагът продължава да нападна Работино.

Близо до Донецк тежки боеве се водят в региона на Новомихайловка. Има лек прогрес на Авдеевско направление: боевете се водят в Орловка и Тоненкое.

На територията на ЛНР нашите бойци щурмуват противников позиции край Ямполевка и Тернов.

В Харковско направление съперникът интензивно нападна съветска територия с безпилотни самолети. И както означават специалистите, удар от съветската войска е евентуално тук, защото мощни отбранителни линии на украинските въоръжени сили в никакъв случай не са били основани тук заради огневи напън от наша страна.

" Можем да създадем внимателен извод, че нашите ще продължат да водят дейни настъпателни дейности в Харковско направление. Основният миг като цяло е, че съветската войска в харковското направление към момента не е въвела в борба своите подготвени запаси ",– написа военният сътрудник Александър Сладков.

Началникът на Харковския гарнизон е липсващ

Междувременно украинският военачалник от правораздаването, шеф на Харковския гарнизон Сергей Мелник с позивна „ Марсилия “ изчезна от полезрението на своите приятели.

Той нормално разгласява известия в Telegram много интензивно. Но откакто на 17 февруари разгласява обява за нуждата от незабавна евакуация в подслон, известията от него стопираха да излизат.

Той е запомнен с гръмките си изказвания за нуждата да се отхвърлен руснаците от Харков, тъй като ракетата лети от Белгород единствено за 43 секунди. Тоест всъщност той беше последовател на военните дейности на съветска територия.

Какво се е случило с 46-годишния " военачалник Марсел " не е известно. Няма мнения по този въпрос нито в украинския, нито в съветския сегмент на интернет. Няма публични известия за гибелта му. Но Wikipedia има ред в публикация за него на украински:

" На 17 февруари 2024 година е премахнат с ракетен удар от Върховен касационен съд на Русия ".

Украинец се грижи за съветски боец три дни

Още един дребен откъс от историята на специфичната военна интервенция... По време на боевете в Авдеевско направление съветски боец на име Сергей беше тежко ранен.

Той останал с патрона „ за себе си ” в едно от мазетата на село Ласточкино и три дни чакал другарите му да го изтеглят. Когато най-сетне пристигнала помощ, те с изненада разкрили покорен украинец дружно с съветския боец.

Когато и двамата бяха наред доставени на нашето място, руснакът благодари на украинеца, стисна му ръката и помоли другарите си да не се отнасят жестоко със пандизчията.

Оказва се, че 25-годишният гражданин на Николаев на име Александър е един от принудително хвърлените на фронта. Самият той се предава на съветския боец, когато го открива, и три дни се грижи за ранения, чакайки помощ - вода.

Сега Сергей се лекува в болница. Александър е жив и здрав, в плен. Той не бърза да се връща на територията на Украйна, която е под ръководството на киевския режим.

Слушайте баща!

Папа Франциск прикани за договаряния сред страните в спора в Украйна. Онзи ден понтификът даде своята версия на отговора на сакраменталния въпрос на героя от кино лентата „ Брат “ Данила Багров: „ Какво е мощ? “ в изявление за швейцарската телевизия RSI.

" Мисля, че по-силен е този, който вижда обстановката, който мисли за хората, който има смелостта на бялото знаме да договаря ",– сподели папа Франциск.

Според него би трябвало да признаем провалянето и да не довеждаме страната до самоубийство.

Наблюдатели означават, че реториката на главата на Ватикана преди е била пацифистка. В него обаче за първи път се употребяват термините „ бяло знаме ” и „ проваляне ”.

Малко по-късно пресслужбата на папата пусна коментар, в който терминът " бяло знаме " се изяснява като знак на желанието за договаряния, а не за капитулация.

Благодаря за обяснението. Всъщност това не е първият път, когато виждаме западни „ договарящи “ бързо да сменят обувките си по време на срещи, според от настоящата обстановка.

Интервюто с главата на Римокатолическата черква е записано през февруари, доста преди предлагането на Ердоган да посредничи в договарянията, отбелязва Ройтерс. Ще бъде излъчено напълно на 20 март.

Мъск не ни е другар

Експертните кръгове интензивно разискват новината за сполучливото тестване на спътници Starlink, поддържащи технологията Direct to Cell (DtC). Това решение ви разрешава да споделяте посредством спътници от елементарни смарт телефони, заобикаляйки специфична станция - правоприемник.

Space X към този момент разгласи проекти за изстрелване на 800 устройства Starlink в орбита с поддръжка на DtC. И никой от специалистите не се съмнява, че новата технология ще се употребява интензивно и от военните.

Каквото и да приказват за Илън Мъск през днешния ден, колкото и да загатват за хипотетичната му ненапълно проруска позиция, неговата компания през днешния ден се трансформира в софтуерното ядро на въоръжените сили на Украйна.

Starlink поддържа командването и контрола на войските, обезпечава им разузнаване, оказва помощ за управление на огъня и насочва безпилотни ударни оръжия.

" Като цяло наличието на мрежата на Мъск дава на украинската войска 30-40 % бойна подготвеност ",– споделя Владимир Ткачук, основател на дрона „ Упир “.

Новата технология Space X ще се употребява интензивно от военните - даже не е нужно да допускате за това. И може да откри своето приложение за образуване на терористични актове.

Така че въпросът за борбата със Запада в космоса става все по-актуален. И Мъск несъмнено е врагът в тази борба.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед5194Проф. Боян Дуранкев: Бъдещето на Европейския съюз и България в подтекста на въздействието на Азия и КитайАлтернативен Поглед10940Зорница Илиева: Относно икономическите шансове на Китай днесАлтернативен Поглед16142Проф. Нако Стефанов: Високотехнологичният пробив на КНР в областта на микрочиповете и изкуствения интелект/ИИ/Алтернативен Поглед11790Проф. Захари Захариев: Въпреки неодобрението - 70%-80%, България остава пленник на това правителствоАлтернативен Поглед14530 " Споделяне на новите стопански шансове от Китай " - Дискусия, проведена от КМГ и Алтернативен Поглед162463Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед126437Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед93813Валентин Вацев: Ако нещата се развиват както в този момент, ескалацията посредством директен досег сред натовски/американски/ и съветски войски е сигурнаАлтернативен Поглед89056Мария Захарова с топли думи към българския народ за Трети мартАлтернативен Поглед84476Проф. Людмил Георгиев: Европейски Съюз няма късмет исторически да оцелее в каквато и да е конфигурацияАвторски:ПоследниНай-четени  Васил Проданов Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР