Образователната криза в Гърция се разраства. Увеличават се окупираните от

...
Образователната криза в Гърция се разраства. Увеличават се окупираните от
Коментари Харесай

Ученици блокираха стотици училища в Гърция. Преподаватели ги подкрепят

Образователната рецесия в Гърция се разраства. Увеличават се окупираните от протестиращи възпитаници гимназии. Те към този момент са стотици. Блокиран е образователният развой в цялата страна. Учителите до момента не се намесваха в разногласието сред възпитаници и министерство на образованието, само че взеха решение да поддържат своите ученици.
От през днешния ден ще има училищен митинги със прекъсване на работа за по няколко часа дневно, оповестява Българска национална телевизия.

Кризата стартира, откакто в изискванията на пандемията от COVID-19 учениците желаеха да се понижи броят на присъстващите в паралелките на не повече от 15 души и да се назначат учители по всички предмети.

Министърът на образованието Ники Карамео разпореди строги последици за протестиращите и отхвърля разискване на проблемите при затворени учебни заведения. Той заповяда в затворените учебни заведения да не се организира отдалечено образование, а учениците да получат неизвинени отсъствия. За да вземат пропуснатия материал, се приключват екскурзиите, ще се учи и в празнични дни.

Очаквано това не спря митингите, а ги разпали. Все повече гимназии са окупирани. Подготвя се проява пред Министерството на образованието, а родители се пробват да посредничат и договарят с учениците.

В същото време над 100 междинни учебни заведения са затворени за по две седмици,поради регистрирани случаи на носители на ковид измежду възпитаници и учители.

Министърът на обучение съобщи, че при обсадени учебни заведения отхвърля договаряния по настояванията на учениците.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР