Образът на Джо Байдън, обрисуван от медиите, не отговаря на

...
Образът на Джо Байдън, обрисуван от медиите, не отговаря на
Коментари Харесай

Путин приятно изненадан от Байдън, образът му в медиите нямал нищо общо с реалността

Образът на Джо Байдън, обрисуван от медиите, не дава отговор на действителността. Това разгласи съветският президент Владимир Путин, представен от " Спутник ".

" Този портрет на президента Байдън, обрисуван от нашите медии и даже от американските медии, няма нищо общо с действителността ", означи съветският президент, обръщайки се към ученици на съветското Висше учебно заведение за обществена администрация.

Характеризирайки американския държавен глава като " експерт " и казвайки, че Русия би трябвало да работи с него " доста деликатно, с цел да не пропусне нищо ", Путин посочи, че Байдън е изглеждал доста деятелен по време на договарянията, макар дългите дистанции, които е минал, с цел да бъде на срещата, и означи, че по време на часовете им на договаряния лице в лице, президентът на Съединени американски щати се е посочил като съответен на обсъжданите въпроси. Путин добави, че атмосферата на договарянията е била задоволително другарска.

" От наша страна, ние ще защитим нашите ползи. Готови сме да продължим този разговор, доколкото американската страна е подготвена ", увери Путин и добави, че провеждането на диалози като вчерашната среща е значимо, тъй като " когато хората въобще не приказват, пораждат от ден на ден взаимни искания и опасения там, където другояче не биха съществували ".

Путин също по този начин уточни, че двамата с Байдън са разбрали взаимно позициите си по основни въпроси и че самата среща на върха е довела до съгласие по отношение на областите, в които Русия и Съединени американски щати могат да подобрят съдействието. Руският президент допусна, че киберсигурността е една от тези области, като сподели, че " както за нас, по този начин и за тях е извънредно значимо да обединим напъните си в битката с киберпрестъпността, вместо да " лаем между тях като кучета ", както се споделя.

По-нататък Путин изрази вяра, че на Байдън ще бъде " разрешено да работи " и руско-американските връзки няма да спаднат до минимума, изпитани през последните години.

" Наистина се надявам, че няма да се повтори случилото се през предходните години и че му е разрешено да работи в мир ", сподели Путин, евентуално базирайки се на заговора на Русиягейт, който преследва предшественика на Байдън, Доналд Тръмп, през целия му мандат в офис и разреши на ястребови чиновници да го подбуден към неприязън към Русия макар обещанията за избори за възстановяване на връзките.

Тръмп нахвърли представянето на Байдън на срещата на върха в сряда, казвайки на Fox News, че неговото съмнение е, че " като цяло... не получихме нищо ". Той продължи да подлага на критика обръщането на Белия дом на руско-европейския енергиен водопровод " Северен поток 2 ", предполагайки, че Байдън " се е отказал " от " необикновено скъпите " ограничавания, без да има нищо в подмяна. " Мисля, че беше добър ден за Русия ", заключи Тръмп.

Коментарите в четвъртък бяха вторият път, когато Путин приказва обществено за срещата си на върха с Байдън. В първичната си конференция след срещата в Женева съветският президент съобщи, че двете страни са постигнали единодушие по отношение на нуждата от опазване на стратегическата непоклатимост, удостовери, че посланиците на страните ще се върнат към съответните им командировки, и уточни въпроси, в това число Арктика, продан на пандизчии, човешки права, търговия и други въпроси бяха разисквани.

Коментирайки усещанията си от всички пред сряда, Путин сподели, че усеща, че двамата с Байдън " нормално приказват еднакъв език, само че това въобще не значи, че би трябвало да се гледаме в душите на един различен, в очите си и да се закълнем във постоянно обич и другарство. "

Руският и американският президенти организираха в сряда историческа среща на върха в Женева, Швейцария, обсъждайки необятен набор от двустранни и световни въпроси и подписвайки съглашение за нуждата от нуклеарните суперсили да запазят световната стратегическа непоклатимост.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР