Образът на бежанеца в българското съзнание е на нуждаещ се

...
Образът на бежанеца в българското съзнание е на нуждаещ се
Коментари Харесай

Образът на бежанеца в българското съзнание е на нуждаещ се човек

Образът на бежанеца в българското схващане е на нуждаещ се човек Българите се тормозят от разпространяване на непозната просвета и вяра доста повече отпреди. Образът на бежанеца в българското схващане е на нуждаещ се човек, само че за сметка на локалното население. Останалите страхове на българите, свързани с мигрантите, са от закононарушения, заболявания и напълно дребен % – опасност за работните им места.
 
Това демонстрират двете социологически изследвания на българската Агенцията за бежанците към Организация на обединените нации , извършени през 2013 и предходната година. Сред бежанците на територията на страната има и деца – те също имат право на протекция, както българчетата и то от същите институции.
 бежанци деца кръгла маса БГНЕС
Български червен кръст и Агенция за протекция на детето се сплотиха дружно за отбрана на всяко дете на територията на България . Председателят на организацията изброи някои от провокациите: " Мигрантската рецесия сподели слабостите в общата европейска система за леговище, нуждата от шерване на отговорностите и опциите за дълготрайни решения. Въпреки че е изправена пред редица компликации във връзка с миграционния поток като външна граница на Европейския съюз , съблюдава българската и национална правна рамка за отбраната на правата на децата бежанци, като отделя изключително внимание на непридружените малолетни, малолетни, деца мигранти ".

 
За миналата година те са 45. И те не съставляват опасност за националната сигурност, съобщи заместник-директорът на БЧК доктор Надежда Тодоровска. Заедно двете организации изготвиха план, който желае да увеличи информираността на обществото по отношение на бежанците и най-много децата.
 бежанци деца кръгла маса БГНЕС
Мариана Стоянова , изготвила плана „ Да опознаем другия ”, изясни: " В рамките на 30 месеца този план е планувано да мине през няколко стадия. Към 30 юни 2020 година се надяваме сполучливо да завърши. Амбицията ни е да създадем съвещателен медиен съвет, в който известни обществени персони, съдействали и познати в българското общество, да бъдат привлечени за посланици на благосклонност за идеята на бежанците и мигрантите ".

 
Освен това, има две национални осведомителни акции, три районни и една цел – да доближат 3000 лица, търсещи и получили интернационална протекция. Проектът е утвърден от Министерство на вътрешните работи . Бюджетът за плана възлиза на 832 567 лева, от които 25 % са с държавно финансиране, а останалото от фонд „ Убежище, миграция и интеграция ”.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР