Обратното броене до ротацията започна, а преговорният процес между ГЕРБ

...
Обратното броене до ротацията започна, а преговорният процес между ГЕРБ
Коментари Харесай

Обратно броене до ротацията, а условията и сроковете продължават

Обратното преброяване до ротацията стартира, а преговорният развой сред ГЕРБ и " Продължаваме промяната " - " Демократична България " се затрудни. И през днешния ден двете обединения продължиха да си слагат условия и периоди.

ГЕРБ насрочиха национално заседание на 5 март, което да реши - коалиция или избори. А сътрудниците им от ПП-ДБ ги поканиха на среща в същия ден.

Коалиционното съглашение е готово и на 5-ти март разгласявам на ГЕРБ, заяви водачът на партията Бойко Борисов в коридорите.

„ Трябва да са наясно желаят или не желаят сходна сглобка и да бъдем в конспиративност още 9 месеца. Това не е съществено държавническо и не е почтено “, съобщи той.

И до момента в който Борисов се съветва с актива, от ПП-ДБ го поканиха на среща с условия. Точно на същия ден - 5 март. За да уточняват дружно разпоредбите за комисията по корупция, която беше основана преди 5 месеца.

„ Каним сътрудниците във вторник да внесем тези правила тъй като това ще е първата транспарантна институция и ще е образец за всички регулатори “, сподели Кирил Петков.

И още едно изискване - в същия ден да се договорят правила за всички останали регулатори.

„ Тоест - правораздаването службите регулаторите са пред скоби и чакаме явен отговор.Да разбираме ли, че това е изискване, с цел да продължи и потръгне преговорния развой “, попита Христо Иванов.

От ГЕРБ към момента не са дали отговор на поканата за вторник. В задочния диалог се включи и министър председателят Денков, който изясни по какъв начин и по кое време ще си подаде оставката.

„ Изпращам писмена оставка и Народното събрание да реши по кое време ще е в дневния ред. До тогава Министерският съвет работи. След и в случай че бъде призната оставка, се взема решение дали се приема държавно управление или ще има избори “, разяснява той.

А опозицията разгласи, че хората чакат с неспокойствие оставката му. Радвам се, че ви остават единствено пет дни на поста “, съобщи Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР