Обратно изкупуване на енергоразпределителните дружества поискаха от Изправи се България

...
Обратно изкупуване на енергоразпределителните дружества поискаха от Изправи се България
Коментари Харесай

Мая Манолова призова държавата да си върне ЕРП-тата

Обратно изкупуване на енергоразпределителните сдружения желаеха от Изправи се България с водач Мая Манолова по време на собствен народен семинар.

Решението от обществената групировка за това е взето при разискване на енергийната тематика дружно с външни посетители и енергийни специалисти, измежду които и Георги Кадиев .

В решението си от ИБГ се аргументират с неналичието на вложения в електропреносната мрежа от страна на ЕРП-тата, довела до огромния брой повреди и продължаващите спирания на електроснабдяването след снеговалежа предходната седмица.

„ Българската страна би трябвало да си върне контрола върху електропреносната мрежа. Тя е част от сериозната инфраструктура на страната. Недопустимо е след 10см сняг при започване на зимния интервал да излизат отвън строй електропроводите в цялата страна. И неналичието на вложения за поддръжката й и продължителните спирания повлича след себе проблеми с водоподаването, с топлоподаването, с достъпа до интернет, който е част от основната инфраструктура за стопанската система, води до спиране работата на лечебни заведения “, съобщи Манолова.

Участници във форума дадоха голям брой образци с проблеми , които продължителните спирания на еленергията сътвориха на обществени и здравни заведения, като да вземем за пример белодробната болница във Велико Търново, която след снеговалежа остана за 36 часа без ток .

Като опция за придобиване на ЕРП-тата от Изправи се България в решението си оферират въвеждане на налог свръхпечалби за огромните корпорации (енергийни сдружения, оръжейни търговци, банки, телекоми, хранителни вериги), с който да се финансира противоположното изкупуване на енергоразпределителните сдружения .

В позицията си от партията упорстват неотложно доставчиците на ел. енегия да изпълнят законовите си отговорности и общите си условия и да изплатят на всички потърпевши от неналичието на ел. зареждане за повече от 24 часа избраните обезщетения от 30 лв. за първия ден и още по 20 лв. за всеки последващи 12 часа без електричество. В такова положение са хиляди семейства от цялата страна.

В противоположен случай юридическият екип на Изправи се. БГ е в подготвеност за завеждане на групови искове.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР