Обрат във времето през уикенда. След топлата и слънчева седмица

...
Обрат във времето през уикенда. След топлата и слънчева седмица
Коментари Харесай

Обрат във времето. Кога пак ще се затопли?

Обрат във времето през уикенда. След топлата и слънчева седмица ни чакат дъждове и захлаждане.

Събота стартира с превалявания в крайните източни региони, а следобяд ще превалява в южната половина на страната. На места се чакат и гръмотевични стихии, по-силни в Родопите и югоизточните региони. Не са изключени и градушки.

Северозападния вятър ще се усили изключително в Дунавската низина, където поривите му ще доближават 70-80 километра в час. Заедно с него ще нахлува леден въздух и температурите ще се намалят с 5-6 градуса по отношение на през днешния ден. Максималните към този момент ще са от 22 градуса на запад до 29, 30 в крайните южни региони.

По Черноморието към този момент няма да е толкоз слънчево и топло. Сутринта тук-там ще превалява дъжд, който до обяд ще спре. След това ще има и малко слънце, само че ще духа студен северозападен вятър. Вечерта по южното крайбрежие се чакат нови дъждове. Температурата на въздуха ще доближава 27 - 28 градуса, а водата е към 22 - 23.

В планините ще духа мощен, а по билата и плевел северозападен вятър. Времето ще бъде изменчиво. Следобед основно в Рило-Родопския масив ще превали и прегърми. В рамките на деня температурите ще се намаляват.

В неделя времето у нас ще остане несигурно. Ще продължи да духа сдържан северозападен вятър, а в следобедните часове тук-там в Южна България ще превали. В началото на новата седмица от север към страната ще продължи да се придвижва по-хладен въздух и понижението на температурите ще продължи. До четвъртък в това число облаците постоянно ще скриват слънцето и в доста региони ще има краткотрайни дъждове. Едва в края на седмица ситуацията ще се стабилизира и ще се затопли.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР