Обрат по разследването за запаления полицейски бус на протеста срещу

...
Обрат по разследването за запаления полицейски бус на протеста срещу
Коментари Харесай

Експертиза оневинява задържан за запаления полицейски бус на протеста срещу БФС

Обрат по следствието за запаления полицейски бус на митинга против Българския футболен съюз на 16 ноември. Експертиза потвърждава, че 29-годишният Стефан Шикеров няма общо с закононарушението, в което е упрекнат, съобщи bTV. Софийският градски съд реши Шикеров да бъде пуснат на независимост против гаранция в размер на 500 лв.. Досега той беше под домакински арест, упрекнат поради палежа на полицейския бус в нощта на митингите против БФС.

В правосъдната зала стана ясно, че съгласно химическата експертиза няма следи от запалителни субстанции по ръцете и облеклата на мъжа и по този начин няма по какъв начин той да е запалил буса по време на митинга.  Съдът реши, че обвиняването против Шикеров е разколебано. Магистратите обявиха още, че по следствието се бездейства и от два месеца не е свършено нищо.

Решението на съда не е дефинитивно и предстои на обжалване. Стефан Шикеров ще търси правата си по правосъден ред. Стефан Шикеров бе задържан и упрекнат за палежа на полицейски бус в нощта на митингите. Магистратите обявиха, че има доказателства, че мъжът е взел участие в закононарушението, а дейностите му са „ публично рисков и вандалски акт “.

За това закононарушение се планува наказване от 3 до 10 години затвор. Шикеров е с чисто правосъдно минало и е татко на новородено. Той отхвърля да е взел участие в палежа.

Според отбраната му има видеоклипове, които потвърждават, че е почтен. Пред съда 29-годишният мъж съобщи, че при ареста е обичай с полицейска палка, обиждан и заплашван от униформените. Беше показано и здравно за контузиите.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР