Обрат по делото за ареста на пиара на бившия премиер

...
Обрат по делото за ареста на пиара на бившия премиер
Коментари Харесай

Съдът реши: Арестът на Севдалина Арнаудова е законен

Обрат по делото за ареста на пиара на някогашния министър председател Бойко Борисов – Севдалина Арнаудова. От протокола по делото, качен в деловодството на Административния съд - София-град (АССГ), излиза наяве, че прокуратурата застава зад позицията на Министерство на вътрешните работи по проблема - карцерът ѝ е легален.

„ Смятам, че касационната тъжба е основателна и потвърдена и ви апелирам тя да бъде почетена “. Това е позицията на прокурора Милен Ютеров, видно от протокола.

Административен съд София-град е втора инстанция в процеса, заведен от Арнаудова против заповедта на Министерство на вътрешните работи за нейното задържане. През март Севдалина Арнаудова бе задържана дружно с водача на ГЕРБ Бойко Борисов и някогашния финансов министър Владислав Горанов.

И тримата заведоха каузи пред Софийския областен съд, а заповедите за задържането им бяха оповестени за противозаконни. На втора инстанция мина и заповедта на Борисов, като тя бе дефинитивно оповестена за противозаконна. За тази на Арнаудова Софийският областен съд отсъжда, че е противозаконна, само че след обжалване от страна на Министерство на вътрешните работи, тя стига до Административния съд.

Предстои окончателното изговаряне на тримата административни съдии по делото.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР