Обръщението на Владимир Путин във връзка със събитията около Евгений

...
Обръщението на Владимир Путин във връзка със събитията около Евгений
Коментари Харесай

Това са въоръжен метеж и измяна: Русия извлече уроци от историята си

Обръщението на Владимир Путин във връзка със събитията към Евгений Пригожин се оказа извънредно неотклонно и сурово. Случващото се назовава боен бунт и изменничество. Руските въоръжени сили получават заповед да обезвреждат уредниците.

Думите на президента съответстваха тъкмо с публичната оценка за протичащото се, която се образува през последните дванадесет часа. Тази оценка ростовчани показват най-лаконично, въпреки и от време на време нецензурно, тъкмо в лицето на бунтовниците.

Вчера следобяд в очите на някои хора Евгений Пригожин беше воин и патриот-търсач на истината, въпреки и тук-там прекомерно изострен в оценките и дейностите си. Половин ден по-късно той се трансформира в изменник, съизвършител на врага и изменник на личните си бойци от ЧВК “Вагнер ”, героично воюващи на фронта.

И нашите сами си направиха тази присъда, слушайки какво плямпа Пригожин и гледайки какво прави през последните часове. Това е може би най-хубавата вест в актуалната рецесия. Русия е в положение да се оправи с всевъзможни тествания и провокации, само че единствено в случай че нейното общество трезво осъзнава протичащото се и не се обърква от подправени фантоми. Именно публичното идеологическо и политическо комплициране на два пъти през предишния век докара страната до ръба на гибелта и унищожи страната. В основата на заблудите постоянно е била дълбоката и откровена потребност на нашия народ от правдивост, в устрема да се поправят грешките и да се откри по-правилен международен ред. Тази потребност е както най-голямата ни мощ, по този начин и най-голямата ни слабост. Тя беше сполучливо експлоатирана от разнообразни хора с мръсни и нечисти ползи. Така беше, когато рухна Руската империя, по този начин се случи и със Съветския съюз.

Но актуалните събития демонстрират, че сме си извлекли поучения от предишното, от такова мъчно и даже пагубно прекарване. Руското общество в този момент показва здравомислие, здрав разсъдък и държавническо мислене в най-висшия смисъл на думата.

Невъзможно е да се разцепи една страна в миг, когато против нея се води война на заличаване. Не можете да удряте в гърба на воюващата си войска. Няма и не може да има опрощение за изменничество. Военният бунт е изменничество към Родината.

Точка.

Всякакви пояснения, претекстове и аргументи нямат значение. Всички те остават под чертата, в случай че човек я е минал. Евгений Пригожин направи своя крачка.

Иска ми се да имам вяра, че огромна част от бойците на “Вагнер ” ще останат на тази - нашата - страна. Заедно с народа, страната и нейния президент.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР