Оборудването в атомната електроцентрала в Белене е в добро състояние.

...
Оборудването в атомната електроцентрала в Белене е в добро състояние.
Коментари Харесай

Росен Христов: Оборудването за АЕЦ Белене е в добро състояние

Оборудването в атомната електроцентрала в Белене е в положително положение. Това откри при инспекция на консервацията на площадката министърът на енергетиката Росен Христов.

Той съобщи, че по отношение на интереса на френска компания да построи два блока, следва да се извърши техническо изследване. То би трябвало да отговори на въпросите какво може да се построи, какъв брой ще коства, може ли да се употребява съществуващото съоръжение и да се интегрира в нова система, както и какво ще е присъединяване на страната. Проучването ще отнеме към 10 месеца.

" Да може да се направи цялостен разбор и дали бихме имали някаква взаимозависимост от съветските компании в бъдеще при построяването и при употребата. Като съберем цялата тази информация, ще сме подготвени да я представим в Парламента за взимане на финално решение, защото както виждате съоръжение за над 1 милиард стои на площадката, в складовете, коства милиони на година поддръжката му в такова съвършено положение и мисля, че е извънредно време България да вземе решение за това по какъв начин да продължаваме с този забележителен актив, който е забележителен и като вложени средства, и стратегически значим за страната ", съобщи Росен Христов – длъжностен министър на енергетиката.





Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР