Оборудвана е със сензори за картиране и електрически зарядни станцииПо

...
Оборудвана е със сензори за картиране и електрически зарядни станцииПо
Коментари Харесай

Китай тества иновативна соларна магистрала

Оборудвана е със датчици за картиране и електрически зарядни станции

По слънчевото трасе с дължина 1 км минават към 45 000 транспортни средства дневно

Китай стартира тествания на слънчева автомагистрала в източната провинция Дзинан. Пътят е с дължина 1080 метра и по него минават по почти 45 000 транспортни средства дневно, заяви EnergyDigital.

Слънчевите панели са сложени под пласт транспарантен бетон. Те генерират задоволително сила за зареждане на осветлението на автомагистралата плюс електричество за към 800 жилища.

Соларната автомагистрала е издигната от Qilu Transportation Development Group Co. Освен слънчеви панели, „ интелигентната автомагистрала ” разполага и със датчици за картиране и електрически зарядни станции.

Китайското държавно управление планува увеличение на потреблението на самостоятелни транспортни средства. Очакванията са, че към 2030 година 10% от колите ще бъдат напълно безпилотни.

Точно това е и далечната цел на плана на Qilu Transportation – компанията има вяра, че може да обезпечи по-добри данни за трафика в действително време, точно картографиране и зареждане на електрическите коли по време на пътешестване.
още по тематиката
„ Магистралите, които използваме сега, разрешават на транспортните средства единствено да минават по тях и ние преглеждаме това като артикул от първо потомство. Вече работим върху автомагистрали 2.0 и 3.0 “, съобщи генералният управител на компанията Джоу Йонг.

Строителството на новата автомагистрала е в синхрон от държавната самодейност „ Made in China 2025 “, която има за цел да развива индустриалната промишленост в страната, изключително транспортните средства от ново потомство, осведомителните технологии и роботиката.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР