Оборотът в раздел Търговия на дребно, без търговията с автомобили

...
Оборотът в раздел Търговия на дребно, без търговията с автомобили
Коментари Харесай

Оборотът в търговията на дребно слабо се увеличава

Оборотът в раздел " Търговия на дребно, без търговията с коли и мотоциклети " по съпоставими цени се усилва с 0.5% през ноември 2023 година по отношение на предходния месец. Това сочат предварителни данни на Националния статистически институт (НСИ). Спрямо ноември 2022 година се регистрира растеж на оборота с 3.2%.

През ноември предходната година е записано повишение на оборота по отношение на октомври 2023 година

2023 година се следи нарастване на оборота с 2.4% по отношение на октомври 2023 година при търговията на дребно с нехранителни артикули, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали, а при питателните артикули, напитките и тютюневите произведения - с 1.2%. При автомобилните горива и смазочните материали пък се регистрира понижение с 3.5%.

По-значителен е в бранша растежът на оборота в търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени произведения - с 6.2%. При компютърната и информационна техника и други потребителски артикули се вижда намаляване - с 1.1%.

Годишни промени

През ноември 2023 година в съпоставяне със същия месец на 2022 година се усилва оборотът в търговията на дребно с хранителни артикули, питиета и тютюневи произведения - с 9.0%, а с нехранителни артикули, без автомобилни горива и смазочни материали - с 1.7%. Спад е регистриран при автомобилните горива и смазочните материали - с 3.0%.

По-съществено е нарастването в търговията на дребно с разнородни артикули - с 8.4%, посредством поръчки по пощата, телефона или интернет - с 5.0%, и с компютърна и информационна техника и други потребителски артикули - с 4.0%.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР