Обобщените резултати от 19 900 оценки, дадени от участниците в

...
Обобщените резултати от 19 900 оценки, дадени от участниците в
Коментари Харесай

86% от българите одобряват вкуса на продуктите, собствени марки на Lidl

Обобщените резултати от 19 900 оценки, дадени от участниците в границите на най-големия вкусов тест на лични марки на Lidl, извършен от IPSOS в България, демонстрират, че 86% от българите утвърждават усета на личните марки на Lidl, 82% удостоверяват качеството им, а 81% биха предложили на свои близки, познати и другари да опитат тествания от тях артикул.

В изследването се включиха 4600 респондента от 6 регионални града, които тестваха 199 продукта от 24 лични марки на Lidl в следните категории: млечни, месо (грил и зимен асортимент) и риба, салами, бира и сладолед.


Боян Георгиев, началник „ Стоково доставяне “, Лидл България

Резултатите за утвърждение на усета при продуктовите групи също са красноречиви: 85% утвърждават усета на млечните артикули, 81% за бирата, 92% за сладоледа лична марка на Lidl и 84% - саламите. В категорията месо и риба резултатите за утвърждение на усета са: 88% за грил серията, 89% за зимния подбор и 95% за рибата.

“С този най-мащабен вкусов тест, който направихме, валидирахме още един път обстоятелството, че огромна част от нашите клиенти идват при нас, тъй като има нещо, което самите те – или пък техните близки – доста обичат, и което купуват единствено от Lidl – било то сладоледа или шоколада, ементала или немската шунка, както и обичаните на голям брой артикули „ Родна стряха “. Това са продуктите от личните ни марки, които са в основата на нашия бизнес модел. Те са поръчител за качество и за присъщото за Lidl оптимално съответствие качество-цена. Затова сме доста щастливи, че резултатите от изследването недвусмислено удостоверяват, че хората разпознават качеството на продуктите ни, харесват усета им и ни се доверяват “, разяснява Милена Драгийска, основен изпълнителен шеф на Лидл България.


Виолета Танчева, началник „ Стратегически пазарни изследвания “, IPSOS България
За всички консуматори, искащи да опитат някои от продуктите лична марка на Lidl, веригата започва серия от дегустации на определени артикули, взели участие в изследването. Дегустациите стартират на 25 май в София и ще продължат във всички градове в страната, в които има магазини на Lidl.

„ Това беше най-мащабният продуктов тест, който сме правили досега. Определено случването му беше предизвикателство за целия екип, само че нещата протекоха безпрепятствено, стиковайки се отлично и с сътрудниците от Lidl. Високите резултатите, които регистрирахме, са много консистентни от позиция на пол, възраст и обитаемо място на респондентите, което води до уравновесени общи оценки на тестваните артикули и съответните продуктови групи “, показа Виолета Танчева, началник отдел „ Стратегически пазарни изследвания “, IPSOS България.

Повече информация за резултатите от изследването могат да бъдат открити на lidl.bg/kachestvo.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР