Обновената експозиция Българските земи под османска власт (XV-XIX век)“ в

...
Обновената експозиция Българските земи под османска власт (XV-XIX век)“ в
Коментари Харесай

НИМ представя обновената експозиция „Българските земи под османска власт “

Обновената експозиция „ Българските земи под османска власт (XV-XIX век) “ в Националния исторически музей (НИМ) ще бъде открита на 7 ноември, оповестяват от институцията. 
Всичко по тематиката: Местни избори 2023 705
„ Зала № 4 на Националния исторически музей е част от непрекъснатата експозиция и е отдадена на историята на българските земи във вековете на османската власт – от завоеванието в края на XIV век до Априлското въстание от 1876 година и неговите последици “, описват от НИМ. Те допълват, че е показан обновен исторически музеен роман, съгласуван със актуалното положение на историческата просвета и условията на музеологията. Използвани са цифрови технологии и интерактивни детайли, които през днешния ден са съвсем наложителна част от музейната експозиция, изясняват още от екипа.

Акцент в залата съставляват дълбоките икономически, обществени, духовни и политически промени от епохата на Българското възобновление, допълват уредниците.

От 14 август зала 4 на Националния исторически музей е затворена за гости. Преди това там бе краткотрайната експозиция „ Сакралното пространство на религиозната просвета и националното изкуство по българските земи ХV–ХІХ в. “. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР