Обмудсманът Мая Манолова и заместник-министърът на околната среда и водите

...
Обмудсманът Мая Манолова и заместник-министърът на околната среда и водите
Коментари Харесай

Мая Манолова се срещна с протестиращите срещу добива на газ в Добруджа

Обмудсманът Мая Манолова и заместник-министърът на околната среда и водите Красимир Живков се срещнаха с протестиращите против добива на газ в Добруджа поданици на община Генерал Тошево.

 © Българска телеграфна агенция
Срещу концепцията за рандеман на газ в района досега са събрани над 2000 подписа, има и митинги.

Мая Манолова съобщи, че газ в Генерал Тошево няма да се добива, защото всички, с които е разговаряла, са изрично срещу.

Омбудсманът ще упорства за спомагателни мнения за употребата на находището, с цел да бъде ясно какви начини ще бъдат употребявани при добива на газ. Манолова ще упорства управляващите да се съобразят с резултатите от идния на 17 декември референдум, на който хората ще дадат мнението си за добива на газ в района. Необходими са и законодателни промени, промяна Манолова:
Мая Манолова, омбудсман на България: Аз ще изработя в незабавен порядък и ще предложа на депутатите промени в Закона за запазване на земеделските земи, които изрично да не разрешават изследването и рандеман на петрол и газ и на подземни благосъстояния в плодородните аграрни земи.Красимир Живков, зам.-министър на околната среда и водите: РИОСВ-Варна е органът, който ще вземе след решение на експертния съвет за това отчетът по Оценка на въздействието върху околната среда дали да има позитивна или негативна оценка. За да се стигне до това решение, е належащо след 30-дневното разискване на бъде изработен разбор на всички тъжби, мнения, а те са стотици и да се изиска мнение и от другите виновни институции, държавни и експертни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР