Обмисляте да напуснете родината си в търсене на по-добър и

...
Обмисляте да напуснете родината си в търсене на по-добър и
Коментари Харесай

Американският щат, който дава $10 000 да се преместите там и да работите от вкъщи

Обмисляте да напуснете родината си в търсене на по-добър и спокоен живот, само че нямате задоволително тласък да го извършите? То тогава управляващите в американския щат Вермонт сигурно биха имали какво да ви предложат.

В средата на тази седмица те одобриха нормативен акт, съгласно който доброволци ще получат " премия " от 10 000 $, с цел да се реалокират там и да работят от у дома за локален шеф.

Програмата Remote Worker ще влезе в действие от януари 2019 година, като задачата й е искащите да бъдат подкрепени с разноските по преместване и определяне в щата, написа CNBC. Средствата могат да бъдат употребявани за превоз на багажа, включване на интернет вкъщи или достъп до споделено работно място.

И сега във Вермонт има фондове, подкрепящи 100 души през първите три години от живота им там. При новата стратегия сумата от 10 000 $ няма да бъде изплатена на веднъж, а ще бъде разпледелена в границите на 2 години.

Политиката на щата е обвързвана с демографския проблем със застаряващото население там. Нещо повече, управляващите се пробват да привлекат млади поданици там и с атрактивните си ниски данъчни ставки.

" Вермонт продълава да застарява и това се случва доста по-бързо, в сравнение с в страната като цяло ", показва Арт Улф. " През последния четвърт век междинната възраст за Щатите е повишена с 5 години, до момента в който за щата растежът е с 10 години ", добавя той.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР