Обмисля се временно ограничаване, до 3 месеца, на правомощията на

...
Обмисля се временно ограничаване, до 3 месеца, на правомощията на
Коментари Харесай

Обмисля се временно ограничаване на правомощията на КЕВР да актуализира цената на тока

Обмисля се краткотрайно ограничение, до 3 месеца, на пълномощията на КЕВР за актуализиране на цените на електрическата енергия или законодателни промени в Закона за енергетиката, които да дадат повече пълномощия за управлението на цените, запазвайки независимостта на контролния орган.

Това съобщи на брифинг в Министерски съвет Лена Бориславова, представител на премиера Кирил Петков.

" В Народно събрание беше образувана специфична комисия, която би трябвало да прегледа разновидности да се противодейства на ново проявление на цените на енергийните запаси за крайните консуматори. Двата разновидността на дневен ред са или краткотрайно ограничение пълномощията на КЕВР да актуализира цените от 1 януари 2022 година, или промени в Закона за енергетиката, тъй че има бистрота и по-добър надзор върху ценовата политика на страната ", изясни тя.

От думите на Бориславова стана ясно, че краткотрайната комисия ще преразгледа и уточни препоръчаният от ГЕРБ и признат от Народно събрание мораториум върху повишението на цените на тока.

Тази заран Кирил Петков организира среща с регионалните шефове на бедстващите след изобилните превалявания региони - Смолян, Кърджали и Благоевград.

" За първи път, вместо да се работи, след това да се заплаща, а най-после да се проучва какво, за какво и по какъв начин е било направено, ще въведем нов модел на деяние. В незабавен порядък регионалните шефове бяха инструктирани, дружно със всички заинтригувани министерства, да показват до края на деня отчети какви са нужните ремонтни и възстановителни действия, които трбва да бъдат осъществени с подробни планове за единични цени и количествено-стойностни сметки, тъй че до края на седмицата да бъдат осъществени огледи от специалисти, които да открият точния размер на вредите и по-късно да се провиснал нужните средства ", изясни Лена Бориславова.

До края на деня ще бъде разисквана опцията за създаване на мостове, там където те са разрушени, заради придошли води.
" Възложено е проучване на опцията да се търси отговорност на лицата, които да рехабилитирали инфраструктурата в последните две години, тъй че да бъдат търсена опция за спомагателни финансови средства в помощ на потърпевшите ", сподели още Бориславова.
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/345026473959464/
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР