Обмисля се въвеждане на диференцирана цена на ВиК услугите. Така

...
Обмисля се въвеждане на диференцирана цена на ВиК услугите. Така
Коментари Харесай

Предложение: По-скъпа вода, ако харчиш повече |

Обмисля се въвеждане на диференцирана цена на ВиК услугите. Така потребителите, които употребяват до 3 куб. м вода месечно за един човек, ще заплащат по една цена, а потребеното по-голямо количество ще се заплаща на друга, по-висока цена.

Това стана ясно на среща на министъра на районното развиване и благоустройството Виолета Комитова с ръководителя на Комисията за енергийно и водно контролиране Иван Иванов.

Работим по плана на Закон за ВиК и други нормативни актове за да осигурим на българските жители вода, която е национално богатство и стратегически бранш, на ниска, обществено търпима цена, сподели министър Комитова.

Промяната на законопроекта е основна за осъществяването на плановете в бранш ВиК, които чакат финансиране от Националния проект за възобновяване и резистентност, акцентира районният министър.

Първата ни задача е ориентирана към отбрана на публичния интерес. Подкрепяме всяка такава концепция, съобщи Иван Иванов.
Предстои осъществяване на диалози на експертно равнище, на които ще бъдат дискутирани съответни оферти за по-добра регулация на ВиК бранша.

По време на срещата стана ясно, че сдружението, което ще доставя електрическа енергия за ВиК холдинга и за ВиК оператори, към този момент е записано по реда на Търговския закон и следва да кандидатства пред КЕВР за лиценз.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР