Обмисля се намаляване на срока за поставяне на бустерна доза

...
Обмисля се намаляване на срока за поставяне на бустерна доза
Коментари Харесай

Обмислят да се намали срокът за бустерна доза заради Омикрон

Обмисля се понижаване на периода за слагане на бустерна доза на имунизациите против ковид от 6 месеца поради съществуването на новата разновидност - Омикрон. Това заяви на конференция в Министерство на здравеопазването държавният основен контрольор доцент Ангел Кунчев. За задачата следва съвещание на експертния съвет по имунопрофилактика. В България има остатък от ваксини, заяви от своя страна изпълнителният шеф на Агенцията по медикаментите Богдан Кирилов.

Те са с друг период на валидност, ще бъдат бракувани и унищожени малко от тях, безапелационен е той. Все отново броят им е по-малък поради нарастване на имунизацията, сподели още Кирилов.

По отношение на нови доставки - в първите месеци на идната година се чакат лимитирани доставки, защото имаме задоволително налични количества. В случай на потребност ще се разискват опциите за доставка на имунизацията на " Нова вакс ", засега такава не е правена, прави се разбор на потребностите.

Има риск поради сложните благоприятни условия за подаяние и препродажба, би трябвало прагматично да се подхожда в случаите на поръчка на нови ваксини, предложи той. България има портфолио от всички категории от ваксини, които са налични в Европейски Съюз.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР