Обмисля се гратисен период за забраната за влизане в центъра

...
Обмисля се гратисен период за забраната за влизане в центъра
Коментари Харесай

Терзиев: Обмисляме гратисен период на забраната за влизане в центъра на най-замърсяващите автомобили

Обмисля се гратисен интервал за възбраната за влизане в центъра на София на най-замърсяващите коли. Това съобщи пред публицисти кметът на София Васил Терзиев, представен от Българска телеграфна агенция. Според него това е най-справедливото нещо, което би трябвало да бъде направено. По-рано Терзиев приветства участниците в 13-ото издание на премиите „ За дамите в науката “.

От 1 декември 2023 година влиза в действие възбрана за влизане в центъра на София на най-замърсяващите коли, която ще важи от декември до края на февруари, реши в края на м.г. Столичният общински съвет (СОС) с приемането на отчета за промени в Наредба за основаване на зони с ниски излъчвания на нездравословни субстанции в атмосферния въздух на територията на Столична община. Вносители са общински съветници от групата на ГЕРБ-СДС в СОС.

По думите на Терзиев това е много неуредено и не е имало задоволително добра разяснителна акция. Има провокации, че софтуерът, който дава отговор за анализирането на номерата на колите в нарушаване, не е минал процедури и се апелира. Има много неща, които би трябвало да се изчистят, само че с екипа ми работим да ги отстраним оптимално бързо, изясни кметът.

Той уточни, че възбраната не може да бъде отсрочена, тъй като би трябвало работещ Общински съвет. Не е ясно по какъв начин ще се постановат глобите, само че пък не могат да бъдат опростени, търсим разновидности това да се случи, сподели Терзиев и добави, че скоро ще има изказване по тематиката. По към 20 000 автомобила дневно ще бъдат наранени.

Продължава работата по разчистването на снега и на падналите клони и дървета. Има прекомерно доста провали, сподели Терзиев. Фирмите тук-там не се оправиха, а тук-там хората не са си помогнали, като почистят пред входовете си.

Предстои да съберем всички страни и да забележим кой къде не си е приключил работата. Следващия път ще бъдем по-подготвени. Разбирам недоволството и съм съпричастен. Всички служби са ангажирани, работим непрекъснато, разяснява кметът.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР