Облекчаване на процедурите за отсъствия от училище по домашни причини

...
Облекчаване на процедурите за отсъствия от училище по домашни причини
Коментари Харесай

Директори предлагат 15 дни отсъствие от училище по домашни причини |

Облекчаване на процедурите за отсъствия от учебно заведение по домашни аргументи и регламентирането на повече дни - да вземем за пример 15 вместо сегашните 3 предлага ръководителят на работодателската организация на шефовете и шеф на столичното 119-о учебно заведение Диян Стаматов.

" В Covid обстановката е рационално да се усилят извинените отсъствията на учениците по домашни аргументи и то най-много в начален стадий. Това би облекчило съществено родителите на дребните възпитаници при хрема, леки настинки и едва неразположение. Би се понижило скупчването пред кабинентите на персоналните лекари, в тази комплицирана обстановка ", написа той в обява във Facebook.

Той коментира, че допустимо облекчение на процедурите е да вземем за пример да се позволи в спешни интервали родителите да изпращат по електронен път декларация за влошеното положение на детето. " Днес доста родители работят от домовете си и грижата за децата им е доста по-различна, от преди година ", изяснява той.

" За да се случи това, е належащо облекчение на процедурите за отсъствия по домашни аргументи, както и регламенитирането им за повече дни – да вземем за пример по 15 дни за година (при настоящи 3 дни). Вярвам, че родителите са виновни към образованието на децата си и не биха позволили злоупотреби с отсъствието им ", добавя той.

????В Covid обстановката е рационално да се усилят извинените отсъствията на учениците по домашни аргументи и то най-много в...
Публикувахте от в  На този стадий сходно нещо не се разисква, камо ли да е подхванато като стъпка от Министерството на образованието.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР