Областното ръководство на БСП призова старозагорският областен управител Гергана Микова

...
Областното ръководство на БСП призова старозагорският областен управител Гергана Микова
Коментари Харесай

БСП иска оставката на областния управител на Стара Загора

Областното управление на Българска социалистическа партия прикани старозагорският регионален шеф Гергана Микова да подаде оставка. Искането е направено въз основата на журналистически разкрития и инспекцията на прокуратурата за добитото от нея общинско жилище на занижена цена, след подадени от Микова погрешни данни, оповестиха от Българска социалистическа партия в Стара Загора, оповестява БГНЕС.

„ Очаквахме този честен акт да последва от нейна страна незабавно след журналистическите разкрития и инспекцията на прокуратурата за добитото от нея общинско жилище на занижена цена, след подадени от Микова погрешни данни ”, се споделя в изпратената декларация. Според социалистите нейната номинация за поста на регионален шеф е следвало даже да не се преглежда от министър-председателя през 2017 година, защото Микова по това време е разследвана от Икономическа полиция под надзора на прокуратурата в Стара Загора. Повече от две години прокуратура и полиция откриват по какъв начин госпожа Микова е направила документно закононарушение.

В документа социалистите акцентират още:

„ Действията ѝ, с които подвежда преди години локалната власт за имотното си и фамилно положение, употребявайки неистинен документи, през днешния ден не дават гаранция за честност и правомерност в активността ѝ като Областен шеф.

Предвид тъжната действителност, че много българи живеят под ръба на оцеляването, казусът с регионалния шеф в Стара Загора, акцентира от ден на ден изчерпаното доверие, политическото двуличие и задълбочаващата се политическа рецесия.

Изумени сме от мълчанието на НФСБ, ГЕРБ, " Атака " и Вътрешна македонска революционна организация, които нямат позиция по въпросите: по какъв начин министър председателят Бойко Борисов назначава за Областен шеф човек с доказано от прокуратурата осъществено закононарушение и къде е моралът на госпожа Микова, която продължава да заема поста?
В името на престижа на институцията, призоваваме всички партии да се включат в поддръжка на нашето искане за оставка на Областния шеф ”, декларират още от Българска социалистическа партия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР