Областният управител на Варна Марио Смърков отмени заповедта, забраняваща движението

...
Областният управител на Варна Марио Смърков отмени заповедта, забраняваща движението
Коментари Харесай

Отмениха заповедта, забраняваща колите по Крайбрежната алея във Варна

Областният шеф на Варна Марио Смърков анулира заповедта, забраняваща придвижването на коли по Крайбрежната алея. Тя бе издадена преди година от неговия предходник Благомир Коцев и се отнася за сектора от Рибарския плаж до Втора буна.

Причината за решението на Смърков са мнения от министерството районното развиване и ДНСК, че правата е улица. От това следва, че ръководството й е в отговорността на кмета на Община Варна и той е способният орган, който може да забрани трафика. Това би трябвало да стане в 14-дневен период, като до тогава достъпът на коли до алеята ще остане неразрешен, посочи Смърков.

Върху държавни терени в местността Салтанат в Морската градина непозволено или нелегално са ситуирани преместваеми обекти от заведения, обособени са паркинги или са построени пътеки и огради на частни парцели. Това е установила инспекция, обхванала над 100 държавни терена, които са предоставени на общината за безплатно прилагане. Като образец Смърков уточни солидна ограда, разделяща частни имоти на сдруженията „ Хидрострой ” и „ Мавели ” в региона до входа за парка от Зоологическата градина.

Смърков напомни, че в Административния съд към момента не е завършило производството за разполагането на шатри на ресторант „ Хоризонт ” върху държавни терени в Морската градина. Те са сложени там с позволение от основния проектант на Община Варна, само че липсват документи да са съгласувани с Областна администрация. Заведението е благосъстоятелност на фамилията на някогашния регионален шеф Благомир Коцев.

Незаконно сложени преместваеми обекти от заведенията за хранене „ Ефе ” и „ Немо ” са открити на плажната линия край буна Траката. Върху държавен парцел е построена ограда и контролно-пропусквателен пункт на комплекс „ Порт Палас ” в курорта „ Св. св. Константин и Елена ”. За 10 обекта на улица „ Никола Вапцаров ” до стадион „ Тича ” липсват документи за законността на слагането им, сподели още Смърков.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР