Областният управител на София Иван Кючуков, който е от квотата

...
Областният управител на София Иван Кючуков, който е от квотата
Коментари Харесай

Областният управител на София от ИТН се обяви против алеята Героите на Украйна

Областният шеф на София Иван Кючуков, който е от квотата на Има Такъв Народ, върна решението на съветниците за именуване на алея " Героите на Украйна " пред съветското посолство и площад на името на убития съветски опозиционер Борис Немцов.

Кючуков връща на Столичния общински съвет решението за издигане на знамето на Украйна на постройката на Столична община на ул. " Московска " 33 до приключването на войната.

Според Кючуков са незаконосъобразни. От прессъобщението до медиите не излиза наяве какви са нарушаванията.

Областният шеф показва, че е получил стотици сигнали на жители против издигането на украинското знаме и новите имена на алеята и площада. Публично против преименуването се оповестиха общинските съветници от Българска социалистическа партия. Те обявиха, че ще оспорят взетите решения.

След като направил обзор на взетите решения Иван Кючуков открил, че са позволени основни нарушавания на материалноправните разпореждания на законите. Те са довели до опорочаване на трите решения на Столичния общински съвет от 7 април.

Тогава общинските съветници дадоха позволения за издигане знамето на Украйна на административната постройка на Столична община до преустановяване на войната и назоваване озелененото пространство сред бул. " Драган Цанков ", ул. " Незабравка " и ул. " Никола Мирчев " в регион " Изгрев " с името алея " Героите на Украйна ", както и назоваване на безименно озеленено пространство сред бул. " Драган Цанков ", ул. " Латинка ", ул. " Константин Щъркелов " и ул. " Фредерик Жолио Кюри " с името площад " Борис Немцов ".

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР