Областният управител на Разград Деян Димитров участва в среща за

...
Областният управител на Разград Деян Димитров участва в среща за
Коментари Харесай

Областният управител на Разград участва в среща за развитието на туризма в Северна България

Областният шеф на Разград Деян Димитров взе участие в среща за развиването на туризма в Северна България. Форумът е в границите на самодейността на Димитров за осъществяване на План за взаимни действия на регионалните шефове от Северен централен регион в областта на туризма.

Домакин на срещата бе регионалният шеф на Велико Търново Людмила Илиева. Областните управите на Велико Търново, Плевен, Габрово, Русе, Силистра и Разград ще имат регулярни срещи с туроператорите от Северна България, оповестиха от пресцентъра на регионалната администрация в лудогорския град след форума.

В полемиката участваха и специалисти от регионалните администрации, туристическия отрасъл и неправителствения бранш в областта на туризма. Набелязани са съответни ограничения за развиването на бранша. Целта е привличането, както на български, по този начин и на румънски гости и основаването на общи направления в района, които да включват културен, поклоннически, селски, кулинарен и други типове туризъм. Предвижда се още създаването на Facebook страница, където ще се промотират най-интересните културни събития и туристически обекти в шестте области.

" Трябва да бъдем по-близо до хората и да представяме туристическите артикули по един по-атрактивен метод, с цел да ги притеглим към съответно събитие или обект. Важно е да ги накараме да съпреживеят, да изпитат страст, когато отидат на избран фестивал или посетят обещано място ", споделя регионалният шеф на област Разград.

По думите му ще се работи по-активно за привличането на туристи от северната ни съседка. За задачата ще бъдат привлечени влогъри и инфлуенсъри, ще се разгласяват материали в Румъния, които да засилят интереса към страната ни, изключително към Северен централен регион.

Подготвя се и общ събитиен календар, който ще популяризира най-атрактивните прояви и места. Предстои проучване на профила на туристите в шестте области, като акцентът ще падне върху българските и румънските жители.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР