Областният управител на Пловдив Здравко Димитров и изпълнителният директор на

...
Областният управител на Пловдив Здравко Димитров и изпълнителният директор на
Коментари Харесай

Споразумение за съвместна дейност и сътрудничество подписана Областна администрация – Пловдив и фондация „Пловдив 2019”

Областният шеф на Пловдив Здравко Димитров и изпълнителният шеф на фондация „ Пловдив 2019 ” Кирил Вълчев подписаха публично съглашение за взаимна активност и съдействие по отношение на организирането на начинания и мероприятия, които ще разпространяват културни събития и фестивали в района.

Целта на документа е да подкрепи включването на дребните и огромните градове и села и да насърчи културните мероприятия в района, които ще наситят с нови фестивали и събития представянето на Пловдив като Европейска столица на културата през 2019 година

Споразумението е в отговор на нуждата от сливане на напъните и опциите на двете организации за разработване на новаторска и забавна артистична стратегия за развиването на плановия клъстер „ РегионалЕ “. Направление „ РегионалЕ “ от програмата на „ Пловдив 2019 “ има за цел да подчертае разнообразието на европейската просвета като показа традицията и обичаите, занаятите и изкуството на района.

С сключване на документа двете страни се ангажират интензивно да си партнират през идващите три години за устойчивото развиване на културата в област Пловдив. Организациите ще си партнират и при реализирането на интернационален продан на актьори, откриватели и разнообразни оператори в областта на културата. На събитието участваха и заместник-областните шефове Евелина Апостолова, Петър Петров и Димитър Керин.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР