Областният управител на Пловдив Здравко Димитров е поискал от Министерския

...
Областният управител на Пловдив Здравко Димитров е поискал от Министерския
Коментари Харесай

Областният управител на Пловдив иска 16 милиона за превенция срещу наводненията

Областният шеф на Пловдив Здравко Димитров е изискал от Министерския съвет над 16 милиона лв. за попречване на наводнения. Сумата е изчислена от специалисти при инспекциите на положението на язовирите и реките на територията на региона. С парите ще бъдат почистени речните корита и ще бъдат построени или ремонтирани дигите.

Пловдив

Огледите са правени през предходната година на всички реки и 44 язовира. От тях 38 се водят евентуално рискови, което значи, че би трябвало непрекъснато да се следят и да се поддържат, показва в отчета си до вътрешния министър Здравко Димитров.

На всички притежатели - " Напоителни системи ", общини и частници, са дадени наставления за премахване на нередностите там, където са били открити. Проверките са установили, че на реките Стряма, Чая и Марица се следи засилена брегова и дънна ерозия, която подкопава защитните насипи и мостове. Затова специалистите показват, че за тези сектори би трябвало да бъдат направени механически решения, а по-късно изпълнени, с цел да се предотвратят наводнения.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР