Областният управител на Пловдив д-р инж. Илия Зюмбилев поздрави гражданите

...
Областният управител на Пловдив д-р инж. Илия Зюмбилев поздрави гражданите
Коментари Харесай

Областният управител на Пловдив: Пазете уроците на историята, предавайте ги на децата си

Областният шеф на Пловдив доктор инж. Илия Зюмбилев поздрави жителите по случай  138 години от Съединението на България. „ През последните години политическите рецесии изпразниха от наличие девиза „ Съединението прави силата “, акцентира той и довачи, че в този момент се нуждаем от „ силата на духа “ и „ от дълбоката религия “, с цел да защитим страната си.
Прочетете още
Ето цялостното му послание:

„ Днес се навършват 138 години от едно от върховите достижения на българския народен дух - Съединението на Източна Румелия с Княжество България.

На 6 септември 1885 година народът ни се сплотява и изрично отхвърля „ правото ” на мощните да се разпореждат със ориста му и декларира ясно, че желае да живее под едно знаме и в една  страна.

През последните години политическите рецесии изпразниха от наличие девиза „ Съединението прави силата “. Но в дни на тежки тествания, на бедствия и войни, се връщаме към него, с цел да защитим и съхраним народа и страната си. В такива времена се нуждаем от силата на духа, от дълбоката религия и огъня на вярата, които са имали нашите прародители - дейците на Българското Възраждане и Освобождението.

Позволете ми в този празничен ден да насочва към Вас своите най-искрени пожелания за здраве, благополучие и благополучие. Пазете уроците на историята, предавайте ги на децата си, които са нашата вяра и нашето бъдеще!

Да живее Съединението!

Да живее България!

____________
Поздравителните адреси към жителите са изпратени до медиите преди да бъде обявено за мащаба на вредите, нанесени от опустошителния потоп на Южното Черноморие, и настъпилата гибел на двама души.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР