Областният управител на Пловдив бе официален гост на откриването на

...
Областният управител на Пловдив бе официален гост на откриването на
Коментари Харесай

Инж. Илия Зюмбилев официален гост на откриването на Общностен Център за закрила и включване на бежанци

Областният шеф на Пловдив бе формален посетител на откриването на новия Общностен Център за протекция и включване на бежанци, мигранти и жители на трети страни „ Компас “ в Пловдив. Центърът е резултат от съдействието сред Фондация „ Юкрейн Съпорт енд Реноватион “, БКО „ Каритас Витания “, Областен съвет на Български Червен Кръст – Пловдив и Фондацията за достъп до права – ФАР.
Прочетете още
Сред формалните посетители на събитието бяха и кметът на град Пловдив Костадин Димитров, представителят на Върховния Комисариат на бежанците към Организация на обединените нации в България – Седа Кузуджу, ръководителят на Общински съвет Пловдив Атанас Узунов, заместник-кметът по финанси Женя Петкова и шефът на дирекция „ Социална политика “ Веселина Ботева.

„ За мен е чест и наслаждение да участвам на откриването на Общностния център в нашия град и нашия блян постоянно е бил и ще продължава да бъде в посока на това, украинските бежанци да видят в лицето на Пловдив не просто втори дом, а първи. Нашите порти са постоянно отворени за поддръжка. “ – сподели регионалния шеф.

„ Пловдив е един от градовете, който оказва най-голяма поддръжка на бежанците и работата ни с локалната власт на града е от изключителна изгода.‘, показа шефът на фондация „ Юкрейн Съпорт енд Реноватион “ Наталия Еллис. Тя връчи на регионалния шеф инж. Илия Зюмбилев признателен адрес за оказаното подпомагане на бежанците от войната в Украйна.

Общностен център „ Компас “ се ангажира да дава необятен набор от услуги, в това число осведомително консултиране, кариерни стратегии, курсове по български език, психическа поддръжка, лекции, предучилищна подготовка за деца и достъп до библиотечни запаси. Целта на центъра е да подкрепи сполучливата интеграция на бежанците и мигрантите в българското общество, като улесни тяхното културно и професионално включване.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР