Областният управител на област Хасково Катя Панева свика извънредно онлайн

...
Областният управител на област Хасково Катя Панева свика извънредно онлайн
Коментари Харесай

Извънредно заседание на Областния кризисен щаб за борба с Ковид-19

Областният шеф на област Хасково Катя Панева свика изключително онлайн съвещание на Областния спешен щаб за битка с Ковид-19. На него бе решено в общините Димитровград, Хасково, Свиленград, Харманли, Тополовград, Минерални бани и Любимец, където заболеваемостта е доста над 1000 на 100 000 души, присъствено да се образоват учениците от начален стадий, 7 клас, 10 клас и 12 клас след тестване на 07.02.2022 година, а учениците от 5 клас, 6 клас, 8 клас, 9 клас и 11 клас в образование в електронна среда.

Прието бе в общините Ивайловград, Маджарово, Стамболово и Симеоновград образователните занятия да се организират присъствено след тестване на учениците на 07.02.2022 година

Началникът на РУО-Хасково Веселина Павлитова сподели, че са обезпечени задоволително проби за образователните заведения.

Приетите противоепидемични ограничения по отношение на образователния развой на територията на област Хасково ще се ползват от 07.02.2022 година до 11.02.2022 година

Заболеваемостта в област Хасково е 1320 на 100 000 души. Новите случаи с коронавирусна зараза в района към днешна дата са 143, разяснява шефът на РЗИ-Хасково доктор Соня Димитрова. Хоспитализирани са 209 души. Лицата във възрастовата група от 0 до 18 година са 10. 9 от тях са в МБАЛ-Хасково, а единият случай е регистриран отвън региона, добави още доктор Димитрова.

Директорът на МБАЛ-Хасково доктор Георги Гелов сподели, че в здравното заведение признатите лица са 107. В Интензивно поделение няма деца. Там са признати двама възрастни пациенти, допълниха от МБАЛ-Хасково.

От екипите на Центъра за незабавна здравна помощ са били обслужени 1500 пациенти през последните 10 дни. 275 от лицата са с коронавирусна зараза, посочи шефът на ЦСМП доктор Петя Радева. Четирима от чиновниците на личния състав също са с Ковид-19 и сега не са на работа, само че това не затруднява трудовия развой. Има задоволително лекарства и защитни средства. Транспортните средства са в редовност, акцентира доктор Радева.

От октомври всички коли за спешна помощ са със заменени зимни гуми.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР