Областният управител на Благоевград Стоян Христов е върнал решение на

...
Областният управител на Благоевград Стоян Христов е върнал решение на
Коментари Харесай

Кметът на Благоевград обвини областния управител, че иска да попречи на индустриалната зона

Областният шеф на Благоевград Стоян Христов е върнал решение на общинския съвет за промяна на предопределение на аграрни земи на мястото, където би трябвало да бъде издигната индустриална зона. Това заяви благоевградският кмет Илко Стоянов.

С това деяние се блокира опцията да се кандидатства по процедурата и ще бъдат изпуснати всички периоди, предизвести градоначалникът.

Мотивът бил, че определеното място е земеделска земя – тъкмо това, което решението цели да промени.

„ Все си мислех, че регионалният шеф ще прояви здрав разсъдък, ще надмогне егото си и политическите ползи на кръговете към него, още повече, когато се отнася за ползите на Благоевград за най-малко 50 години напред. Смесват се политика с ползите на общината. Това за мен е война против общината, хартиен тероризъм със силата на закона “, сподели Илко Стоянов.

Според него, с регионалният шеф се води борба за всяко нещо. Заподозря и, че сегашният регионален, който минава за непосредствен на предходния, работи в полза на предшественика си – понастоящем зам.-министър на районното развиване. Николай Шушков сега е заместител на Иван Шишков, а кметът Стоянов загатна, че чака да играе против него на локалните избори наесен.

„ Това е назначаван човек и би трябвало да се носи отговорност за него. Бивш консомолски секретар и ние би трябвало да водим борба за всяко нещо. Озверели. И това идва от горната страна, само че изборите са си избори “, сподели кметът.

Междувременно Илко Стоянов твърди, че към него непрестанно се обръщали вложители със запитвания за разнообразни планове, за които индустриалният парк бил от фундаментална значимост.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР