Истински екологичен скандал се разгаря в Групата на Люлин, видя

...
Истински екологичен скандал се разгаря в Групата на Люлин, видя
Коментари Харесай

Кметът на Люлин окастри здрави дървета пред блока на майка си

Истински екологичен скандал се разгаря в Групата на Люлин, видя Tribune. Жители на региона упрекват сегашния кмет от ДБ-ПП Георги Тодоров, че е изсякъл без нужните документи здрави дървета пред блока в Люлин 5, в който живеят родителите му. Самият Тодоров от години живее в Илинден.

“Промяна пристигна без да съм я търсил, по стичане на събитията това е и моят блок. Блок, пред който живи дървета бяха изсечени до основа! ”, написа създателят на поста Стоян Данов.  И добавя: В този блок сме, и аз и кмета, бл. 517. Как общината реши, тъкмо от тук да почне и да ги изреже до основа? Ако имате достъп до мнението на комисията по екология към общината, ще се веселя да го споделите. Предполагам, че всичко там ще е изрядно, ще са планували и различно залесяване... ”

Кметът Георги Тодоров признава, че знае и е одобрил за отстранените дървета пред блока, в който живеят родителите му: “Премахнати са две дървета пред блока. Едната бреза беше с раздвоен дънер и мощно рискова. Липата е отстранена заради нарушение на канализацията от корените ѝ; ”

“Това е безусловно смешно, че даже и необразовано изказване. Първо, кастренето не се прави до дънер! Второ, може ли да се срещнем с експертното мнение по член 44 от Наредбата за създаване, поддържане и запазване на зелената система на Столична община? Много ми е забавно какъв ПУЦ е приключил този специалист ”, написа в коментар консуматор на име Сашо Велев.

“Благодаря Ви за отговора и потвърждението на обстоятелствата:
- Дърветата са отстранени с ваше познание и присъединяване.
- Дървета са отстранени до основа без различно залесяване на същото място.
- От 400 необработени преписки, тъкмо тази пред Вашия апартамент получи приоритет.

Би ми било забавно какво ще стане, в случай че отсечем всяко живо дърво, което е разместило нови плочки или засегнало подземна инфраструктура? Също по този начин по какъв начин премахването на дървото без изкопни работи и унищожаване на кореновата система, спомогна за канализацията? Това ли бе единственото решение, или беше по-лесното решение, платено от общината?

Искрено се надявам да се радвате постигнатите триумфи и те да останат единствено и само пред тази част от блока ”, разяснява създателят на поста, който живее във въпросния блок.

В същото време Групата на Люлин е претъпкана от сигнали за неокосена трева със заплашителни размери, нечисти и рискови сектори в региона.

 

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР