Областният управител Катя Димитрова насрочи заседание на кризисния щаб за

...
Областният управител Катя Димитрова насрочи заседание на кризисния щаб за
Коментари Харесай

Свикват кризисния щаб заради ръст на COVID случаите в Кюстендилска област


Областният шеф Катя Димитрова насрочи съвещание на спешния щаб за битка с COVID-19. Причината е повишаващата се заболеваемост от ковид в Кюстендилска област, споделиха от администрацията.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31840
Кюстендил е първият в страната регион след София, в който още при започване на май беше открит подвариант на Омикрон.

Заседанието е планувано за четвъртък, от 10:30 ч. То се постанова поради възходящия брой на новозаразените с ковид в Кюстендилска област. 14-дневната заболеваемост в района е 174,54 на 100 000 души, 209 души са под карантина.

Новите случаи на COVID-19 за последното денонощие са 32. 174 души са диагностицирани и се лекуват у дома. В болница са 16 неусложнени пациенти.

Най-много са новозаразените в община Дупница – 17 и в община Кюстендил – 8.  Смъртността за района е нулева.

В интензивните отделения на трите лечебни заведения в Кюстендилска област няма пациенти с COVID-19. Четири неусложнени пациенти са настанени в Районната болница " Д-р Н. Василев " АД - Кюстендил. Осем неусложнени пациенти се лекуват в Общинската болница в Дупница. В МБАЛ „ Св. Иван Рилски-2003 ” в града са настанени 5 неусложнени пациенти, оповестяват от РЗИ.

До момента първа бустерна доза са получили 14 870, а втора - 259. Вчера са осъществени 10 имунизации. До момента лицата със приключен имунизационен цикъл са 35 174.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР