Областният управител Благомир Коцев сезира Строителния контрол във Варна поради

...
Областният управител Благомир Коцев сезира Строителния контрол във Варна поради
Коментари Харесай

Строителният контрол проверява ремонта на СУ Димчо Дебелянов във Варна

Областният шеф Благомир Коцев сезира Строителния надзор във Варна заради подозрения в качеството на строителството и съблюдаване на капиталовия план за ремонт на СУ " Димчо Дебелянов ", научи Moreto.net.

РДНСК би трябвало да извърши надлежна инспекция по създалата се обстановка.

Припомняме, че на февруари, а учениците минаха на образование в електронна среда.

" Членовете на Обществения съвет и родители на деца, учещи в СУ „ Димчо Дебелянов “, сме обезпокоени от следващия проблем с базата, който лимитира придвижването и е евентуално рисков за деца и чиновници на учебното заведение, както и за преминаващи през централната част на Варна жители. Настояваме за осъществяване на обширно техническо проучване на покривната структура. То би изяснило аргументите за повредата, което ще способства отстраняването им и ще препятства потребност от следващи ремонтни действия ", пишат от там.
Проектът за ремонт на учебното заведение е на стойност 2.6 млн. лева, обезпечени посредством европейско финансиране .

„ След края на инспекцията за наложилия се незабавен ремонт на ремонта най-вероятно ще бъде потърсено финансиране от фонда за бедствия и повреди “, уточни Коцев.

Парадоксът в цялата обстановка е в това, че откакто дефектите по осъществената работа станали забележими, шефът на учебното заведение Калина Нушева се обърнала за помощ към администрацията на варненския кмет Иван Портних като възложител на публичната поръчка. От там обаче получила инструкции да се оправи със обстановката сама , както и че сдружението, което го направило, не можело да бъде намерено. За всички нередности, станали забележими след края на плана, от 2020 година до момента Община Варна е била уведомявана от шефа на учебното заведение с най-малко 9 докладни мемоари.

В отговор локалната администрация съставила 5 комисии, които правили огледи и издали пет констативни протокола за откритите недостатъци, само че без да окажат каквото и да било подпомагане за отстраняването им.

Именно заради тази причина Областна администрация – Варна ще направи всичко допустимо, с цел да обясни по законов ред създалата се обстановка и да спомага на управлението на учебното заведение в решение на казуса в най-кратки периоди.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР