Областният лидер на Продължаваме промяната“ Емил Соколов бе гост във

...
Областният лидер на Продължаваме промяната“ Емил Соколов бе гост във
Коментари Харесай

Емил Соколов, ПП-ДБ: Събориха кабинета „Денков“, за да не направи реформи в службите и регулаторите

Областният водач на „ Продължаваме промяната “ Емил Соколов бе посетител във Ф Студио два дни преди старта на акцията. Той е измежду младата вълна политици – едвам на 31 години, само че към този момент одобрен политик от народен мащаб.

Соколов е четвърти в листата на ПП-ДБ във Втори МИР Бургас и с действителен късмет да стане част от идващото Народно събрание, в случай че политическото обединяване запише добър резултат или лидерът акад. Николай Денков влезе в Народното събрание от Шумен.

Емил Соколов е приключил АЕГ „ Гео Милев “, а по-късно и един от най-хубавите университети в Европа – Екситър във Англия, където придобива и докторска степен по история. Въпреки сериозните шансове за академична кариера на Острова, той ще връща в родния си град през 2022 година, а малко по-късно влиза и в политиката.

През последните две години Емил е водещ политически анализатор на национално равнище и чест посетител в редица публицистични излъчвания.

С Емил Соколов във Ф Студио разговаряхме за свършеното от кабинета „ Денков “, протичащото се зад кулисите в Народното събрание и задачите на ПП-ДБ.

„ Правителството работеше 10 месеца, започнаха да се организират промени, отключваха се основни за страната процеси, само че още веднъж ГЕРБ благодарение на Движение за права и свободи взеха решение да ни хвърлят на избори. Листата ни е най-силната досега и не е инцидентно символното наличие на лидера – акад. Николай Денков. Това е най-силната ни национална фигура. Той потвърди себе си като добър ръководещ и на първо място добър човек. Видяхме всички рецесии през които мина държавното управление и постоянно беше с една богатства усмивка, само че когато трябваше да бъде корав, го показваше с решителност “, сподели Емил Соколов.

Сред целите в районната стратегия на ПП-ДБ е градежа на Автомагистрала „ Черно море “, сподели Соколов и акцентира, че по време на ръководството на посочения от тях министър на районното развиване Андрей Цеков са направени съществени крачки в тази посока.

Емил Соколов бе консултант в 49-ото Народно събрание. Той призна, че съдействието сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС е било доста комплицирано и имало ежедневни битки за промени и налагане на визия.

„ През последните 10 месеца държавното управление работеше по програмата на ПП-ДБ, която е дефинирана още в 47-ото Народно събрание, изчистена и прецизирана в 48-ото, допълнена с концепциите на „ Демократична България “. Това беше идейният мотор на държавното управление. Но почтено казано беше мъчно, тъй като при всяка комфортна опция господин Борисов се опитваше да предложения господин Пеевски на масата на диалози “, разкри Емил Соколов.

„ Грешки бяха допускани къде от доверчивост или отдаване на излишно доверие и това докара до неприятни моменти. Спомнете си промяната на шефа на НЗОК. Това бе един от образците за плаващите болшинства, нещо, което се случваше през всичките 10 месеца. Ако би трябвало да сложим разграничителна линия, то след приемането на конституционните промени, законодателната стратегия на процедура спря. А това не бе инцидентно, тъй като предстояха измененията в службите и регулаторите. ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи не желаеха такава промяна “, счита Емил Соколов.

Той е безапелационен, че една от най-хубавите хрумвания на кабинета „ Денков “ – програмата за финансиране на общински планове, е на финансовия министър Асен Василев и районния Андрей Цеков.

„ Ще забележим какво ще стане на изборите, само че в идващия парламент мъчно ще има каквато и да е колаборация с ГЕРБ-СДС, тъй като демонстрираха, че не са добросъвестни сътрудници. По-вероятно е ние да минем в съпротива и поради това ни би трябвало сериозна поддръжка, с цел да не ги оставим нито за миг да вършат неща, които ще вредят на България “, безапелационен бе Емил Соколов.

По думите му главната цел пред ПП-ДБ ще бъде промяна в службите и регулаторите. Шанс има, само че трябвало време, акцентира той.

„ В момента, в който се стигна на крачка от осъществяването на промени в регулаторите, службите и правосъдната система, ГЕРБ събориха държавното управление „ Денков “. Искахме да влязат хора отвън системата, само че не го позволиха. Но това няма да ни откаже. Шанс за промени има, стига публичната сила да остане фокусирана върху тези тематики. В момента сме очевидци по какъв начин тя се разпилява във всевъзможни други направления, с цел да се отклони вниманието от тези същински значими проблеми “, сподели Емил Соколов.

flagman.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР