Областният лидер на ГЕРБ в Пиринско евродепутатът Андрей Новаков внесе

...
Областният лидер на ГЕРБ в Пиринско евродепутатът Андрей Новаков внесе
Коментари Харесай

ГЕРБ обжалва в съда отказа на ОИК да прекрати мандата на кмета на Благоевград

Областният водач на ГЕРБ в Пиринско евродепутатът Андрей Новаков внесе тъжба в Административния съд в Благоевград за преустановяване пълномощията на кмета Румен Томов , оповестяват от " 24 часа ".

Припомняме, някогашният градоначалник Атанас Камбитов сезира Общинската изборна комисия, че новият кмет не е спазил законовия период за изтриване на едноличната си компания в Търговския указател.

В края на предходната седмица ОИК прегледа проблема. Тогава обаче единствено четирима от членовете гласоподаваха " за " преустановяване на пълномощията на кмета, а останалите 9 бяха " срещу ".

По тази причина ГЕРБ апелират решението на ОИК в съда.
 Отстраняват кмета на Благоевград поради компанията му
Отстраняват кмета на Благоевград поради компанията му

Не е заличил в законовия период за изтриване, а е я трансферирал на сина си

Новаков съобщи, че ГЕРБ са безапелационни, че законът е нарушен. През последните две седмици виси един голям проблем и тъкмо тъй като желая да оказа помощ на града и кмета, смятам, че е най-редно Административният съд да се произнесе дали е нарушен някъде законът или не, разяснява той.

Евродепутатът увери, че в случай че съдът отсъди, че всичко е наред по проблема, ще си свидлив ръцете и ще продължат да работят. Другият вид по думите му е провеждането на нови кметски избори.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР