Областният координатор на ГЕРБ - Силистра Тодор Тодоров дава пари

...
Областният координатор на ГЕРБ - Силистра Тодор Тодоров дава пари
Коментари Харесай

Защо Борисов заложи на Дарителя

Областният координатор на ГЕРБ - Силистра Тодор Тодоров дава пари за църкви, детски площадки, млади гении и културно завещание
Когато министър председателят разгласи имената на новите две попълнения в управлението на партията си, в залата на националното заседание на ГЕРБ  настъпи извънредно оживление. И то не поради Цвета Караянчева, която като първа дама в републиката предстоящо се подреди и в челните  редици на партията. А тъй като до момента в който Цветан Цветанов излизаше от управлението, Тодор Тодоров влизаше на последното овакантено място в изпълнителната комисия.

Тошко, какво е презимето ти, попита за протокола Борисов, а всички погледи се насочиха към центъра на залата, където, с цел да отговори на въпроса, бързо се бе изправил  един необятно ухилен пратеник, скрил очите си зад маркови очила.
Кой е този, се питаха един през различен публицистите. И останаха изумени като схванаха, че е координатор на ГЕРБ за Силистра. Фактът, че министър председателят дава място в най-висшия орган на партията си не на правилен министър, заслужил народен представител или кмет-отличник, а на началник на локална конструкция и то от Добруджа, е много индикативен. И слага на дневен ред въпроса за критерия за избор. Очевидно не е на районен принцип. Защото, в случай че Кърджали упорства за по-добро посланичество в управлението, то Силистра от дълго време няма сходни искания. Все отново лидер на депутатската листа там е персонално финансовият министър Владислав Горанов.

Назначението няма нищо общо с географията, само че дали не е обвързвано с историята? Е, за  Силистра тя прелива. По време на Римската империя там е издигната една от най-значимите гранични замъци. Император Марк Аврелий афишира Дуросторум за самоуправляващ се римски град, в него се ражда и “спасителят на Рим ” Флавий Аеций. Именно в Дръстър хан Омуртаг построява Дунавския замък на българските ханове, в който ориста на България чертае Симеон Велики, а основите на християнството  слага първият патриарх Дамян. Векове по-късно, Силистра става сцена на борби сред Османската империя и Русия, минава за малко даже в ръцете на Румъния, а през днешния ден в 50-хилядната община руини, замъци и римски вили пазят секрети още отпреди 5000 години.

Случайно или не, един от хората, които не престават да ги разкриват и не стопират да влагат в културно завещание, е новият началник в ГЕРБ  - Тодор Тодоров. Наскоро той даже отбрани дисертация по история и археология в Шуменския университет. А в последните години  завоюва известност с няколко издадени исторически книги. Една от тях връща славата на забравения през днешния ден, само че оставил ослепителен отпечатък върху политическия живот при започване на предишния век - политикът-демократ Никола Мошанов.

Научната купа на Тодоров обаче е единствено една част от обществения му облик. За едни той е огромен арендатор, за други - партиен строител, за трети - богат покровител.
Определя себе си като патриот и филантроп. Дава пари за църкви, детски площадки и млади гении. Сдружението на общините неотдавна го отличи като донор на годината за раздадени над 200 000 лв. за районни начинания.

За да си донор, би трябвало да си духовно извисен, да имаш финансова опция и да го правиш от сърце, обича да споделя Тодоров. Той не страда от непотребна невзискателност. Особено откакто съумя да прекара бизнеса си през доста от провокациите на прехода. Работи от дълго време с Борисов, само че не е от хората, които целуват ръце. По скоро е от тези, които държат на справедливостта. Ключовата дума, с която Борисов зададе в неделя нов курс на партията.
И разказа визията си за претендентите да оглавяват градовете и структурите - “искам по места хора съумели, потвърдили се, сърцати ”.

Не е мъчно в този профил да се открие Тодоров. Той не е спрял да се грижи за структурата си - обикаля пенсионерите, образова младите, спонсорира  фестивалите, подтиква българското. Като няма кой, избавя и бедстващи щъркели. И даже на моменти дейностите му да наподобяват популистки  - резултатите са налице. Докато цялото Лудогорие на последните изборни сподели скромни  резултатите и върна блясъка на Движение за права и свободи в района, Силистра остана бастион на Борисов. За кои други бастиони ще дава отговор Тодоров в новата си роля, занапред ще разберем.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР