Областния кризисен щаб в Бургас обяви частично бедствено положение във

...
Областния кризисен щаб в Бургас обяви частично бедствено положение във
Коментари Харесай

Частично бедствено положение в област Бургас във ВиК сектора


Областния спешен щаб в Бургас разгласи отчасти бедствено състояние във ВиК бранша в региона считано от 16 ч. на 8 декември до 16 ч. на 15 декември, оповестиха от Областната администрация.

Не се планува спиране в подаването на питейна вода в резултат на ремонтните действия, допълват от там. Причина за това стана отчет от шефа на ВиК-Бургас, съгласно който структурата на пречиствателната станция за питейни води към язовир Ясна поляна е доста компрометирана и слага пред действителен риск част от обитаемоте места от област Бургас да останат без качествено водоподаване и прекосяване на режим на водата.

Частичното бедствено състояние се афишира за община Царево, община Приморско, община Созопол и част от община Средец, които се зареждат от язовир Ясна поляна.

ВиК-Бургас разгласи, че нужната инвестиция за ремонт на пречиствателната станция е 15 млн. лева Има направен абстрактен план, признат на експертен съвет във ВиК-Бургас. Предстои правенето на работен план и незабавно предприемане на ремонтни действия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР