Областната администрация във Варна ще събира кандидатури за Отличителен знак

...
Областната администрация във Варна ще събира кандидатури за Отличителен знак
Коментари Харесай

Варна търси институции-отличници по равнопоставеност между жените и мъжете

Областната администрация във Варна ще събира кандидатури за Отличителен знак за значими достижения в ефикасното осъществяване на политиката по равнопоставеност на дамите и мъжете в Република България, научи Moreto.net.

Всъщност самодейността е национална и идва от Министерството на труда и обществената политика. Основната цел на присъждането на отличителния знак е да се насърчат напъните на от ден на ден институции/организации, както и конкуренцията сред тях. Това на собствен ред ще докара до по-ефективни политики, ориентирани към реализиране на равни права на дамите и мъжете в България, се споделя в известието, публикувано и посредством Областната администрация във Варна.

Срокът за подаване на нужните документи от заинтригуваните лица е до 17:30 часа на 9 февруари.

Отличителният знак ще бъде връчен към 26 април по отношение на годишнината от обнародването на Закона за равнопоставеност на дамите и мъжете. Предвижда се да бъдат връчени три награди в три категории: Държавни институции (централна и локална власт), икономически и нестопански организации, и публични организации и институции.

Всички претенденти е належащо да посочат техния принос като за задачата попълнят приложената анкета за оценка на претендентите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР